Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Hainan Airlines uvodi let Peking - Prag - Beograd

Magazin / Vesti
Objavljeno 30.06.2017

Prvi let avio kompanije "Hainan Airlines" Peking - Prag - Beograd biće obavljen 15. septembra.

Avio kompanija iz Pekinga trebalo bi da sleti na Aerodrom "Nikola Tesla" oko 9.20 tog dana, a posle dva sata poleteće ka Pragu pa odatle ka Pekingu.

Let će imati oznaku HU7937, a u prevoz će se obavljati avionom Airbus A330-200/-300. U njemu je ukupno 292 mesta i to 260 sedišta u ekonomskoj i 32 mesta u biznis klasi. Ovaj tip aviona i sada povezuje Peking sa Pragom. Kineska avio-kompanija je, međutim, ostavila mogućnost da po potrebi u saobraćaj na ovoj ruti vine i Boeing 787 Dreamliner.

Letovi će se obavljati ponedeljkom i petkom. "Hainan Airlines" ima dozvolu i da, ukoliko želi, uspostavi treću liniju nedeljno na relaciji Peking - Beograd, preko Praga. Let od Pekinga do Praga traje malo više od 10 sati, a od Praga do Beograda manje od dva sata.

Najavljeno je da bi već sledeće godine mogao biti uveden direktan let Beograd - Peking.

"HNA grupa" je nekoliko godina pregovarala oko uspostavljanja letova iz Kine do Hrvatske. Srbija je, međutim, prva ukinula vize za kineske državljanje, pa je dolazak u naš glavni grad znatno jednostavniji.

"Hainan Airlines" posluje 23 godine i dosad je upisao više od pet miliona sati leta. Triput je svrstan u deset najbezbednijih avio-kompanija na svetu po oceni JACDEC. U floti ima pre svega avione Boeing 737, Boeing 787 i Airbus 330. Poseduje 162 letelice za prevoz putnika i tereta. (Intertravel)