Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Aerodrom Nikola Tesla: Počinje sezona čarter letova

Magazin / Vesti
Objavljeno 30.05.2016

Na Aerodromu Nikola Tesla sledeće nedelje počinje sezona turističkih čarter letova, koja će trajati sve do početka oktobra.

Očekuje se će tokom ove letnje sezone više od 250.000 putnika otputovati čarter letovima iz Beograda ka atraktivnim evropskim odmaralištima, odnosno za oko 15 odsto više u odnosu na prošlu sezonu.

Brojni turisti će već u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika imati priliku da direktnim čarter letovima otputuju na najatraktivnije evropske turističke destinacije, poput Madrida, Barselone, Nice, Napulja, Pize i Malage, dok će egipatska kompanija Air Cairo obnoviti letove za Hurgadu na Crvenom moru.

Po najavama, očekuje se da ovogodišnja ponuda letovališta do kojih će se leteti direktno iz Beograda bude najbogatija do sada. Među novim destinacijama izdvajaju se Parga, Lefkada, Samos i Limnos u Grčkoj, Burgas u Bugarskoj, kao i pokrajina Kalabrija na jugu Italije.

Uobičajeno veliki obim saobraćaja sa Grčkom, po trenutnim najavama, ove godine biće uvećan za 50 odsto, uz obavljanje letova ka oko 15 aerodroma, dok će broj polazaka ka Španiji biti udvostručen u odnosu na prošlu sezonu.

Zbog velikog interesovanja, pored letova u redovnom saobraćaju, biće uvedeni i čarter letovi za Atinu, Barselonu, Solun i Tivat.

Sa beogradskog aerodroma predstojećeg leta biće uvećana i ponuda na letovima u redovnom saobraćaju. Najvažnija novina su direktni letovi avio-kompanije Air Serbia iz Beograda ka SAD, koji će doprineti velikom porastu broja transfernih putnika.

Red letenja avio-kompanije Air Serbia predviđa i povećanje kapacita ka svim sezonskim turističkim destinacijama kao što su Dubrovnik, Malta, Split i Pula, dok će letovi za Ohrid biti obnovljeni posle nekoliko godina. (Intertravel)