Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Otkrivamo male tajne za lepši put sa decom

Magazin / Saveti
Objavljeno 06.10.2015

Za putovanje sa decom potrebni su jaki živci i mnogo strpljenja. Ako sve pažljivo isplanirate - putovanje će biti opuštenije i lepše...

Ovo su mali trikovi koje bi trebalo da znate ukoliko idete na put sa decom.

Ne zaboravite osnovne stvari
Pokušajte da ne pretrpate vaš kofer, ali kada imate decu neke stvari su obavezne. Napravite listu za pakovanje nedelju dana pred polazak na put, jer svakodnevne stvari se mogu lakše zaboraviti.

Nabavite zabavne stvari klincima za put
Kada su deca manja, može biti pravi podvig održati im pažnju tokom leta, putovanja autobusom ili kolima. Ukoliko igračke baš nisu nešto što će vašoj deci održati pažnju, možete ih okupirati edukativnim igricama na mobilnim telefonima ili im na drugim elektronskim napravama omogućiti da pogledaju neki crtani film.

Izdvojite novac kada putujete negde avionom
Olakšaće vam život ukoliko malo više platite za sedišta sa dodatnim mestom za noge.

Spakujte plastične kese
U kofer smestite par velikih kesa za đubre, manjih kesa iz prodavnica i lepljivu traku. Možda nije otmeno, ali uz pomoć velikih kesa za đubre možete zamračiti vaše hotelske sobe ukoliko je previše svetlo za dečje popodnevne dremke (kupite lepljivu traku koja ne ostavlja tragove na zidovima). Male kese su dobre za prljav veš, pelene i ostatke od grickalica.

Iznajmite apartman
Ukoliko ste u prilici, potrudite se da iznajmite na vašem odredištu manju kuću ili apartman. Imaćete više prostora nego u hotelu, možete da kuvate šta god poželite, nećete toliko morati da brinete o oštećenjima, možda ćete moći i da dovučete krevetac i ima mnogo više mesta za igranje vaših mališana.

Budite ambiciozni
Sigurno se brinete da povedete malo dete na duži put, ali je važno izazivati granice komformiteta vaše porodice. Deca su u većini slučajeva sposobna za produžene ekspedicije. Male su šanse da će se rasplakati u sred muzeja.

Važno je proceniti limite dece
Ne možete očekivati da vaše dete ostane poslušno u fensi restoranu uveče, ukoliko ste ceo dan proveli u obilascima i preskočili popodnevnu dremku. Morate proceniti kada je dosta za jedan dan i ne forsirati ni vas, ni vašu decu. To je najbolji recept da sve ispadne kako bi trebalo. (mondo.rs)