Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Sve više plaža u Evropi za nudiste

Magazin / Vesti
Objavljeno 13.07.2015

Poslednjih godina, raste broj turista koji nisu ljubitelji kupaćih kostima, pa je i sve više evropskih plaža za nudiste.

U Crnoj Gori, Grčkoj i Hrvatskoj, nalaze se neke od najlepših nudističkih plaža. Ne treba izostaviti ni francusku i špansku obalu.

Među najpopularnijima kod srpskih nudista je Ada Bojana, nadomak Ulcinja. Dugačku i nepreglednu peščanu plažu možda je proslavio film "Lepota poroka", ali o njenoj magičnosti nadaleko se priča.

Peščano ostrvo koje je napravila reka Bojana svake godine privuče hiljade nudista. Ada Bojana ima svoje karakteristične sojenice na reci, a tu su i bungalovi, kao i neki od najboljih ribljih restorana u Crnoj Gori.

Nedaleko odatle, na putu od centra Bara do Sutomora, prostire se poluostrvo Ratac, koje ima i istoimenu nudističku plažu. Iako se nalazi u blizini magistrale, četinari donekle kupače kriju od znatiželjnih pogleda. I Budva ima svoj deo za "gole turiste". Plaža Crvena glavica nalazi se na oko osam kilometara od ovog primorskog grada. Na pet odvojenih, manjih plaža postoji i nudistički kamp.

Ljubitelji nudizma često se zapute i u Grčku. Plaža Banana bič na Skijatosu jedna je od najpoznatijih nudističkih destinacija. Tri peščane uvale nude potpuni užitak gostima. Divlje ostrvo Krit krije plažu Plakijas. Okružena strmim liticama, ona mami nudiste zlatnom bojom peska.

Čari nudizma nude i u Francuskoj. Na mediteranskoj obali, blizu grada Perpinjan, pruža se divna i prostrana plaža s toplim morem. Zbog prilaza, idealna je za porodičan odmor. (novosti.rs)