Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Hogan: Air Serbia će leteti i do Čikaga i Toronta

Magazin / Vesti
Objavljeno 18.01.2016

Prvi čovek avio kompanije Etihad Airways u razgovoru za Blic rekao je da će Air Serbia za dve, tri godine leteti direktno i do Čikaga i Toronta.

Objavljujemo delove iz intervjua sa Džejmsom Hoganom, predsednikom i izvršnim direktorom nacionalne kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pre dve godine Etihad je kupio 49 odsto akcija Jat Airways-a i formirao novu kompaniju Air Serbia...
- Air Serbia je danas vodeći brend među malim avio-kompanijama u Evropi. Kad pogledate laundž koji je prošle godine otvoren na beogradskom aerodromu i letove ka Americi koji kreću od juna - za period od dve godine to nije loše. Air Serbia funkcioniše. Kompanija je ulaskom u Etihadovu porodicu dobila nešto što Jat nikad ne bi mogao. Na primer, povoljniju cenu za 10 novih aviona, tehnologiju i priliku da Etihad obučava mlade ljude iz Srbije da budu budući lideri kompanije.

Air Serbia će od juna leteti za Njujork. Zašto je to važno za kompaniju, za Srbiju i za ceo region?
- Air Serbia nikad ne bi poletela ka Americi da nije deo Etihada. Čar tog partnerstva je što je Air Serbia mogla da obezbedi avion, obuči ljude i dobije inženjersku podršku u okviru naše porodice. Dakle, investicija je minimalna. Linija do Njujorka mora da funkcioniše. Celo balkansko tržište je tu, jer danas ne postoje direktni letovi za Njujork iz regiona. To će biti fantastična kapija za Srbiju. Otvara joj mogućnost za razvoj turizma. Imate predivnu zemlju. Voleli bismo da vidimo da Srbija predstavi Beograd kao kapiju Balkana. Želimo da vidimo Amerikance koji će nekoliko dana odmora provesti u Beogradu, pa tek onda možda odleteti u Atinu. Smatramo da mnogo više može da se uradi na predstavljanju Beograda kao turističke destinacije, a ne samo kao transferne tačke. Takođe, linija ka Njujorku otvara nam mogućnost da u budućnosti uvedemo linije i ka drugim gradovima u SAD i Kanadi.

Koji bi to gradovi mogli da budu i kada?
- Već smo, uz Njujork, razmatrali i letove ka Torontu i Čikagu. Te linije bi mogle da budu uvedene za dve do tri godine. Prvo treba da vidimo kako će funkcionisati Njujork. Ne želimo da donesemo nijednu odluku koja bi mogla da vrati kompaniju unazad. (Blic)