Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

BH Airlines obnovio let Sarajevo - Beograd

Magazin / Vesti
Objavljeno 11.12.2014

Avio kompanija BH Airlines ponovo je uspostavila liniju Sarajeva - Beograd posle dve i po godine prekida, a prvi avion dočekan je i poliven vodenim topovima na aerodromu Nikola Tesla u znak dobrodošlice.

Linija je obnovljena zahvaljujuću "code share" ugovoru između BH Airlines i srpske avio kompanije Air Serbia, koji omogućava kompanijama da zajednički prodaju mesta na istom letu koji obavlja samo jedna kompanija. 

Avioni na liniji između Sarajeva i Beograda leteće četiri puta nedeljno - ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom u zimskom periodu, a na leto su planirani svakodnevni letovi, najavio zastupnik BH erlajnza Organ Hadžić. Prema njegovim rečima cena karte u jednom pravcu je 64 evra sa taksama, dok povratna karta košta 80 evra.

BH Airlines namerava da u narednom periodu uspostavi letove za Skoplje, Podgoricu i još neke gradove u regionu, najavio je on.

Ambasador BiH u Beogradu Ranko Škrbić rekao je da je nakon nedavnog uspostavljanja avio veze između Beograda i Banja Luke, sada uspostavljen let i sa Sarajevom, što će u velikoj meri doprineti povezivanju u regionu. To će omogućiti putnicima da iz Beograda koriste konekcije za letove u mnoge svetske centre, istakao je on.

Direktor BH Airlines Amir Jažić podsetio je da je avio linija između Beograda i Sarajeva ukinuta u maju 2011. godine, a danas obnovljena zahvaljujući ugovoru sa srpskom nacionalnom avio kompanijom Er Srbija.

Beogradski aerodrom postao je čvorište avio saboraćaja u regionu, rekao je šef službe prodaje aerodroma Nikola Tesla Mirko Vujadinović i naglasio da je beogradski aerodrom spreman da prihvati povećan broj putnika.

Let između Sarajeva i Beograda traje 45 minuta, avion iz Sarajeva poleće u 6 sati, a iz Beograda u 8:15 sati. Avio karte za ove letove mogu se kupiti preko sajta Intertravel-a ili pozivom našeg Call centra na 011 310 89 99, svakog dana od 8.00 do 20.00. (B92 / Intertravel)