Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Putovanja: Najbolje besplatne stvari

Magazin / Saveti
Objavljeno 20.04.2015

The Beatles su nekada pevali: "The best things in life are free". To baš i nije uvek tačno, ali kad ste na putu ponekad se zaista može uživati za dž!

Autostopiranje na Islandu 

Potreban vam je prevoz? Autostopiranje je na Islandu jedan od najuobičajenijih načina kretanja po ostrvu. Island se nalazi na svim listama najsigurnijih država sveta i ne morate se plašiti čudnih tipova iz kamiona. Gradski prevoz može da bude izuzetno skup, a ne saobraća tokom cele godine, Rent a car je luksuz, tako da je doći negde autostopom na Islandu postalo deo kulture. 

Poseta Mona Lizi nedeljom 

Prve nedelje svakog meseca, skupi Luvr otvara svoja vrata potpuno besplatno. Bez plaćanja karte od 20€, moći ćete da uživate u obilasku jednog od najznačajnijih svetskih muzeja. Jedino što treba da uradite je da dođete dovoljno rano kako biste izbegli gužvu. Najpoznatija slika sveta, na kojoj se nalazi mlada dama zagonetnog osmeha, vas čeka. 

Razgledanje muzeja u Velikoj Britaniji 

Velika Britanija, nekad imperijalistička sila, zemlja je u kojoj je kultura na vrlo visokoj ceni. Svi državni muzeji su besplatni, jer Britanci smatraju da kultura treba da bude dostupna svima. Država je bogata muzejima, naročito u Londonu. Posebno treba istaći čuveni Britanski muzej koji sadrži hiljade istorijskih predmeta, ukjlučujući i kamen iz Rozete. Takođe, bilo bi dobro posetiti i galeriju Tejt Modern, a nanese li vas put u Edinburg, svakako izdvojite vreme za Škotski muzej umetnosti. 

Istraživanje “ruševnih“ kafića Budimpešte 

“Ruševni“ kafići (Ruinpubs) su barovi otvoreni u napuštenim zgradama glavnog mađarskog grada. Možda ćete na trenutak pomisliti da je kraljica Dunava doživela sudbinu američkog Detroita, ali ovde se, zapravo, nalaze neki od najzanimljivijih barova na svetu. Uđite u jedan, divite se dizajnu, i provedite veče uživajući u nečem sasvim novom. 

Jedite u indijskom Zlatnom hramu 

Svaki dan ovde dolazi 40 hiljada ljudi kako bi dobili besplatni čapati (indijski hleb), kari i pirinač. Nakon što obiđete jezero Amrit Sarovar koje okružuje hram, stanite u red za hranu. To je zaista jedinstveno iskustvo i nemojte ga propustiti. 

Organizujte turu razgledanja 

Ovo možete u svakom gradu - mnogo toga videti, a ne platiti ništa! Obiđite grad u kojem ste i saznajte iz vodiča šta se sve isplati razgledati bez plaćanja karte. Grad je često najbolje upoznati šetnjom i upoznavanjem njegove istorije. 

Propešačite Činkve Tere 

Italijanski Činkve Tere (pet gradova) leži na istočnoj obali zemlje. Prekriven je pešačkim i planinarskim stazama koja vas vode do obale, planina, pitoresknih italijanskih sela, ili predivnih vinograda. A koliko je pet gradića čarobno i bajkovito, uopšte ne treba posebno napominjati. (punkufer.hr)

Tagovi:    Putovanja    Saveti    Turizam    Svet