Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Pobedite loše vreme na odmoru

Magazin / Saveti
Objavljeno 06.12.2014

Konačno ste dočekali godišnji, stigli na cilj, ali kiša i loše vreme ne prestaju. Ne očajavajte - kad već ne možete da se izležavate na plaži i brčkate u plićaku, iskoristite loše vreme za neke zabavne aktivnosti kojima ćete napuniti baterije.

Teško je čoveku da pomiri sa kišom i lošim vremenom kad je na letovanju. Ipak, ne očajavajte nikad! Evo šta možete da uradite da bi vam brže prošli kišni i tmurni dani.

Čitajte

Ovo je trenutak da se setite koliko ste puta želeli da pročitate neku knjigu, ali uz sve svakodnevne obaveze nikako da je uzmete u ruke i izgubite se među koricama. Zato je ovo idealno vreme da se udobno izvalite i uživate u čitanju. Kada se udubite u knjigu, nećete ni primetiti kako vreme brzo prolazi. Ako niste ljubitelj knjiga, prelistajte omiljeni časopis ili rešavajte ukrštene reči uz dugu jutarnju kafu.

Kuvajte

Baš kao i sa čitanjem knjiga, godišnji odmor je idealna prilika da se bacite na isprobavanje recepata koji su malo složeniji ili pripremite jelo koje do sada nikada niste probali. Istražite internet, odlučite se za neki lagan recept, nabavite sastojke, natočite čašu vina, pustite muziku i... pretvorite se u šefa kuhinje!

Istražujte

Što bi vas kiša sprečila da obiđete mesto u kome provodite godišnji odmor. Uzmite kišobran i krenite u obilazak. Raspitajte se koji muzej ili galeriju možete da posetite i gde se jede najbolja domaća hrana.

Opustite se

Ako već morate da budete u zatvorenom prostoru, onda se opustite u obližnjem wellness centru, idite na masažu ili neki tretman lepote. Posle toga kiša će potpuno pasti u zaborav. 

Gledajte filmove

Organizirajte filmsko veče ili čak filmski maraton. Kupite omiljene grickalice i uživajte u dobrom filmu.

Briga vas za kišu, idite na plažu

Ako se osećate posebno raspoloženo za malo avanture, idite na plažu i okupajte se po kiši. To je zaista poseban doživljaj koji bi trebalo priuštiti bar jednom u životu.

Društvene igre

Kada ste poslednji put igrali "čoveče, ne ljuti se", jamb ili remi? Špil karata, tablu ili kockice lako možete da pronađete u nekoj većoj prodavnici. Zabavite se sa društvom i čak naučite neku novu igru.

Budite lenji

Ako već pada kiša, a vi ne želite da izađete, odmarajte se i spavajte. Setite se samo kakav vas životni ritam čeka posle godišnjeg odmora i dopustite sebi dan izležavanja u krevetu.

Iskoristite pogodnosti smeštaja

Ukoliko spadate među sretnike koji su mogli da priuštte smeštaj u hotelu, raspitajte se za sve dodatne sadržaje. Od bazena do teretane, kišno je vreme idealno da se malo relaksirate i opustite unutar hotelskog kompleksa. (tportal.hr)