Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Bonton za nudiste

Magazin / Saveti
Objavljeno 11.12.2014

Širom sveta postoje mnoga mesta na kom bez stida možete da hodate potpuno nagi. Međutim, to što ste bez garderobe, ne znači da treba da budete i bez manira.

Svako nudističko odmaralište ima svoja pravila koja se gostima predstavljaju odmah po dolasku. Ipak, ne bi bilo loše da se unapred pripremite za odlazak na neko takvo mesto. 

Predstavljamo vam mali bonton boravka na mestima namenjenim nudistima.

Odmor pored bazena

Pre nego što sednete ili legnete na ležaljku pored bazena, stavite peškir. Ponašajte se, kao što biste se ponašali da ste u kupaćem kostimu.

Napravite pristojno rastojanje

Ako ste na bazenu ili plaži, vodite računa da vam je ležaljka ili peškir na pristojnoj udaljenosti od drugog posetioca. To što je neko nag, ne znači da želi da deli svoj privatni prostor. Ako je mesta vrlo malo, učtivo pitajte da li možete da se smestite bliže drugom nudisti.

Gledanje u ljude

Ne morate pokrivati oči svaki put kada naiđe drugi nudista, ali isto tako, ne treba da zurite u druge posetioce nudističkih odmarališta, jer ćete učiniti da se osećaju neprijatno. 

Baš kao i u svakodnevnom životu, uvek imajte u vidu da nije pristojno zuriti u druge. 

Fotografisanje na nudističkim plažama

Pošto ste u javnosti, nikad ne očekujte maksimalnu privatnost. Nemojte se iznenaditi ako vas neko fotografiše. Ipak, lepo ponašanje nalaže da to ne činite i vi.

Proverite ograničenja

Pre nego što pođete u nudističko odmaralište ili na plažu, informišite se o pravilima koja važe prilikom dolaska i odlaska, kao i da li je neophodno oblačiti se u restoranima, kafićima, prodavnicama koji se nalaze u blizini. Poštujte one koji nisu raspoloženi za nudizam. (news.com.au)