Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Venecuela

Magazin / Drzava
Objavljeno 11.12.2014

Venecuela ima najviši vodopad na svetu (Angel/ Churun Meru), drugu najdužu reku u Južnoj Americi (Orinoko) i najdužu karipsku obalu.

Ova zemlja je peti najveći svetski izvoznik nafte i ima netaknute rezerve prirodnog gasa. Ekološki gledano, Venecuela se svrstava među 20 megaraznovrsnih zemalja na planeti: više od 40% njene teritorije pokrivaju zaštićene oblasti. Venac Anda i Marakaibo jezero su na severozapadu, u centru su ravnice, a na jugoistoku su Gijana visoravni. Najviša tačka je Piko Bolivar (La Columna) i iznosi oko 5.000 metara.

Venecuela je jedna od tri zemlje koje su nastale raspadom Velike Kolumbije 1830. godine. Zemlja je izdeljena na sledeće regije: živopisne Ande, Karipska ostrva (više od 600), Centralni deo u kojem je i glavni grad Karakas, Gvajanu koja ima kišne šume Amazonije, Los Ljanos koji je pun rančeva, Severoistok sa pećinama, brdima i plažama i Severozapad na kojem se nalaze nalazišta nafte.

Pored Anđeoskog vodopada i divljači Los Ljanosa, vredi obići i Kanaima nacionalni park, Los Rokes arhipelag koji ima kristalno čiste plaže, Margarita ostrvo, Meridu sa lepotama Anda  i naravno urbanu džunglu Karakas. Venecuela je dom za oko 28 miliona ljudi.

Glavni aerodrom u državi udaljen je dvadesetak kilometara od Karakasa - Simón Bolívar International Airport (CCS).