Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Surinam

Magazin / Drzava
Objavljeno 11.12.2014

Prirodna tropska divljina, kombinacija Južne Amerike i Kariba i fascinantni ostaci nekad turbulentne prošlosti - to je Surinam.

Na severoistoku kontinenta, graniči se sa Gvajanom na zapadu, Francuskom Gvajanom na istoku i sa Brazilom na jugu. Mnoge kulture su imale uticaj ovde. Moćne reke preovlađuju predelom i svojevrsni su autoput kroz kišne šume i džungle zaleđa koje ljudska noga još nije kročila.

Klima je tropska - vlažna i topla sa prosečnom temperaturom od oko 27 stepeni Celzijusovih koja tokom noći retko padne ispod 24 stepena Celzijusovih.

Glavni grad Paramaribo se nalazi uz reku Surinam, a krasi ga arhitektura iz perioda holandske kolonizacije. U državi površine veće od 160.000 km2 živi više od pola miliona stanovnika. Država ima 10 administrativnih distrikata koji su grupisani u tri regiona: Istočna obala, Zapadna obala i Kišne šume.

Divlje mačke slobodno lutaju kišnim šumama dok krik drekavca odjekuje kroz krošnje uz ogromne mreže tarantula i džinovska gnezda termita. Oni koji su željni avanture, mogu da je pronađu u džunglama među krokodilima, piranama, anakondama i udavima.

Posebno se ističe Galibi rezervat prirode gde možete da doživite gneždenje morskih kornjača na plažama između februara i jula. Svakako ne treba zaobići Braunsberg rezervat prirode.