Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Sejšeli

Magazin / Drzava
Objavljeno 07.12.2014

Sejšeli su grupa od oko 115 ostrva u Indijskom okeanu (severozapadno od Madagaskara) od kojih je samo par naseljeno.

Ostrva su bila predmet sporenja u vreme kolonijalnih osvajanja i na kraju su pripali Britaniji 1814. godine nakon Napoleonskih ratova. Ostrva su nezavisnost stekla 1976. godine.

Regioni: Unutrašnji Sejšeli, Aldabra ostrva, Amirante ostrva, Alfonso grupa, Farkuhar grupa, grupa Južni korali. Klima je vlažna i vrela, sa prosečnom godišnjom temperaturom od oko 30 stepeni Celzijusovih, a temperatura mora retko pada ispod 27 stepeni. Sveži morski vetrovi sprečavaju neprijatnu toplotu. Svežiji period je tokom sezone jugoistočnog monsuna (maj-septembar), a topliji period je tokom severozapadnog monsuna (novembar-mart). April i oktobar su meseci promene između dva monsuna.

Sejšele treba obići pre svega zbog plaža od kojih su mnoge netaknute i na njima nema mnogo kupača. Vedro plavo nebo i mirno more pružaju odmarajući ugođaj tokom šetnji; Vale de Mai je nacionalni park (nalazi se na listi Svetske baštine); Aldabra atol je najveći koralni atol sveta - prostire se 35 km pravcem istok-zapad i dom je za džinovske kopnene kornjače i tigraste ajkule; sportovi na vodi (prevashodno ronjenje), sportovi na kopnu (golf, tenis, skvoš…); noćni život (vredi posetiti noćni klub "Lovenut" u centru Viktorije, glavnog grada Sejšela) itd.

Glavni aerodrom je Seychelles International Airport (IATA: SEZ) koji se nalazi na ostrvu Mahe, blizu Viktorije.