Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Vankuver – severni Holivud

Magazin / Destinacije
Objavljeno 11.12.2014

Grad u Britanskoj Kolumbiji, Vankuver (Vancouver), najveći je grad u zapadnom delu Kanade. Sa okolinom ima više od dva miliona stanovnika, svih nacionalnosti.

Treći kanadski grad po veličini nalazi se na obali Tihog okeana, a sa druge strane su šumovite planine i jezera. Luka je veoma značajna za celu zemlju kao važna veza za trgovinu sa Dalekim istokom i Rusijom. Turizam je takođe veoma važan za Vankuver, u kome je smešten treći najveći filmski centar na kontinentu (posle Los Anđelesa i Njujorka) pa ga zato zovu Severni Holivud. Grad je 2010. bio domaćin Zimskih olimpijskih igara. 

Turisti ne zaobilaze Kanada plejs, park Stenli sa neverovatnim Akvarijumom. Uvek je interesantna kineska, japanska, indijska četvrt, a u ovom gradu su i dve srpske pravoslavne crkve - Crkva Svetog Arhangela Mihaila koja je i kulturni centar, kao i Crkva Svetog Save. 

Obavezna je šetnja po parku kraljice Elizabete i po Vandusenovoj botaničkoj bašti. Neverovatne muzeje predvode Vankuverski pomorski muzej i Svemirski centar H. R. Makmilan.

U blizini grada je jedan od najvećih svetskih zimskih centara, Vistler, za sve ljubitelje luksuza, (zimskog) provoda i zimskih sportova. Za ribolov i aktivni odmor idealna je dolina reke Frejzer, u čijoj se delti Vankuver nalazi.

Vankuver se često nalazi na top listama najboljih i najskupljih mesta za život na planeti.

Međunarodni aerodrom Vankuver (IATA: YVR) nalazi se na 12 km od centra grada. Posle Aerodroma Toronto Pearson, najveći je i najprometniji u Kanadi. Baza je avio kompaniji Air Canada.