Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Male - usputna stanica

Magazin / Destinacije
Objavljeno 09.12.2014

Male se nalazi na istoimenom ostrvu i glavni je grad Maldiva. Sa nekih 1,7 km dužine i 1 km širine, spada u najgušće naseljene gradove sveta, pošto u njemu živi više od 100 hiljada ljudi (trećina stanovništva).

Iako je grad živopisan sa svojim uskim ulicama i šarenolikim zgradama - u njemu nema ništa što bi zadržalo turiste - gotovo sav smeštaj za putnike u gradu je uređen za kratkoročne boravke, ne duže od jednog dana, pošto putnici ovde uglavnom čekaju jutro da ih hidroavion odvede do ostrva na koje su se uputili na odmor.

Dok čekate u gradu, možete obići džamiju izgrađenu 1656. godine, Trg republike, Islamski centar, Sultanov park i Narodni muzej. Mala veštačka plaža na istoku ostrva je dobra za surfovanje, a takođe možete prekratiti dan poludnevnim izletima i krstarenjima.

Posebna zanimljivost je posmatranje kitova iz podmornice. Možda na kitove nećete naići, ali ćete zato imati jedinstven doživljaj podvodnog putovanja (uz malu napomenu - u podmornici nema nužnika).

Glavni nacionalni aerodrom je u blizini prestonice - Ibrahim Nasir International Airport (IATA: MLE). Ova vazdušna luka povezana je sa najvećim gradovima sveta.