Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Las Palmas - stari grad i dobar noćni provod

Magazin / Destinacije
Objavljeno 23.07.2015

Glavni grad španske provincije Las Palmas i najveći grad Kanarskih ostrva je Las Palmas de Gran Kanarija.

Zanimljivo je da je Las Palmas udaljen 150 kilometara od Afrike, 135 kilometara od evropskog kontinenta i na šest sati avionom od Amerike.

Ovo turističko mesto posebno privlači turiste željne dobrog noćnog provoda. Druga po veličini luka na Atlantiku ima oko 400.000 stanovnika.

Nalazi se na severnom delu ostrva. Turizam je razvijeniji na južnom delu jer u Las Palmasu je često oblačno a ovaj deo Kanara ima i najviše padavina.

Ipak, Las Palmas je klasičan primorski grad sa prelepim uskim ulicama, malim kafićima, ali i velikim brojem butika i raznoraznih prodavnica. U okolini grada ima nekoliko savršenih peščanih plaža i veliki broj hotela.

Las Palmas je poznat po starom gradu Vegeti i posebno po katedrali Santa Ana (iz 1497.) dok je u Kasi Kolon smešten Muzej Kolumbo. Šetalište Paseo de las Kanteras smatra se najlepšim na planeti.

Turisti posećuju muzeje Kanario, Nestor i Edler, kao i Centar za modernu umetnost gde se izlažu radovi najpoznatijih svetskih savremenih umetnika.

Svake godine u februaru održava se veliki karneval.

Zanimljivo je da i dan danas tinja velika konkurencija između Las Palmasa i Santa Kruza, glavnog grada susednih Tenerifa. Ova stara svađa poznata je pod nazivom Pleito Insular.