Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

La Paz - najviša prestonica sveta

Magazin / Destinacije
Objavljeno 09.12.2014

Glavni grad Bolivije, La Paz na Andima, osnovan je 1548. godine. Nadmorska visina grada varira od tri do četiri hiljade metara.

Ovo je najviši glavni grad na svetu i dom je za više od 900.000 stanovnika, što je skoro desetina populacije Bolivije. Grad je izgrađen u kanjonu reke Čokejapu koja teče pravcem severoistok-jugoistok. Prado je deo u centru grada gde ova reka protiče između uređenih drvoreda.

Vredi posetiti ulicu Sagarnaga, južno od Plaza San Fransiko, pošto je to glavna turistička oblast u kojoj su brojne prodavnice sa umetninama, suvenirnice, pristupačni hosteli, kafei i još mnogo toga.

Dalje, tu su Veštičija pijaca (Mercado de Hechiceria), Eloj Salmon (ulične prodavnice jeftine elektronike), Plaza Murilo (gde je sedište vlade i gradska katedrala), Dolina Meseca (gotovo nestvaran predeo stena koje su nagrizle vremenske okolnosti) i još mnoga druga mesta, od kojih su brojni muzeji (npr. Nacionalni muzej umetnosti, Muzej San Franciska, ali i među turistima omiljen - Muzej koke). U ovom gradu se nalazi i najviši teren za golf na svetu.

Neverovatan je pogled koji se pruža iz aviona pred sletanje na gradski aerodrom El Alto (IATA: LPB).