Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Karakas - Bolivarov grad

Magazin / Destinacije
Objavljeno 11.12.2014

Karakas je glavni i najveći grad Venecuele sa više od tri miliona stanovnika i u njemu se turisti retko zadržavaju pošto ih više privlače prirodne lepote ove zemlje.

Ipak, Karakas ima mnogo toga da ponudi ako se samo istraži. Grad se nalazi u prelepoj dolini na koju gleda planina Avila koja se nalazi na karipskoj obali. Ova planina je omiljeno izletište stanovnika glavnog grada i do nje se može stići žičarom (Teleferico). Kosmopolitski grad ima izvrsne gastronomske specijalitete u restoranima koji su inspirisani kuhinjama različitih zemalja i kultura. Tu su i tržni centri, popularni klubovi u kojima se ljudi zabavljaju do ranih jutarnjih časova.

Tropska klima dopušta samo sitne varijacije u vremenu tokom leta i zime. Dolina u kojoj se Karakas nalazi je na 900 metara nadmorske visine i nikada nije hladno, a retko kada je previše vruće. Prosečna dnevna temperatura tokom leta je između 18 i 28 stepeni Celzijusovih, dok je prosečna zimska temperatura 2-3 stepena niža od prosečne letnje. Najviše kiše pada u periodu od maja do novembra.

Vredi obići La Plaza Bolivar u centru grada. U blizini je zgrada Kongresa i ostale vladine zgrade, kao i statua Simona Bolivara. Rodna kuća Simona Bolivara (La Casa Natal de Simon Bolivar) je takođe jedna od gradskih atrakcija, a pored nje se nalazi i Muzej Bolivariano. Unesko je 2000. godine stavio Centralni univerzitet Venecuele (Universidad Central de Venezuela) na listu Svetske baštine. 

Svakako ne treba zaobići Botaničku baštu, Park del Este, El Hatiljo i Bulevar de Sabana Grande, poznatu kaldrmisanu ulicu u kojoj se nalaze brojne prodavnice na otvorenom i u zatvorenom, kao i mesta za opuštanje.

Međunarodni aerodrom Simon Bolivar (IATA: CCS) se nalazi na oko 21 km od centra grada.