Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Sardinija - još jedan biser Mediterana

Magazin / Atrakcije
Objavljeno 13.08.2015

Ostrvo Sardinija je biser Mediterana. Hoteli su skuplji nego na ostalim destinacijama zato što su odlični i nema masovnog turizma.

Za plaže na Sardiniji se kaže da su “evropski Karibi”, a razlog zašto malo naših turista letuje na ovom italijanskom ostrvu je - cena.

Pošto nema čarter-letova, do raja na Mediteranu putuje se redovnim linijama preko Rima ili trajektom. Hoteli su skuplji nego na ostalim destinacijama zato što su odlični i nema masovnog turizma. Međutim, to je jedini trošak, jer kada se stigne na Sardiniju - cene su niže nego na severu Grčke.

Sardinija ima divnu klimu, savršene plaže i more koje se preliva u svim nijansama plave i zelene, ali najveća prednost ovog ostrva je u tome što nema gužve, a lokalno stanovništvo je ljubazno prema turistima, pišu novosti.rs.

Ovo je drugo najveće ostrvo na Mediteranu i grubo se može podeliti na luksuzni sever Kosta Esmeralde i finansijski pristupačniji jug. Kaljari je glavni grad ostrva još iz rimskog doba, a do njega se stiže avionom ili trajektima sa Sicilije i iz Napulja. Stari grad je prelep, a najbolji pogled se pruža s Bastiona San Remi. Turisti se najviše šetaju ulicama prepunim prodavnica i kafića koje vode ka katedrali iz 13. veka smeštenoj na trgu Pjaca Palaco, a idu i do španskog zamka. Ovde se nalazi najduža italijanska plaža od osam kilometara sa čistom vodom i finim sitnim peskom.

Ljubitelji plaža treba da odu odličnim auto-putem do Olbije na severu ostrva i Smaragdne obale. Sever je prepun malih uvala i romantičnih laguna. Algero je zanimljiv gradić u kojem žive Katalonci, jer ovo ostrvo je bilo meta mnogih osvajača.

U Algeru se može videti sedam kula iz 16. veka koje su koristile za odbranu grada. Međutim, mnogi veruju da za pravi doživljaj Sardinije treba posetiti gradić Nuoro koji se nalazi u planinama. Lokalno stanovništvo i dalje govori stari jezik sardo i živi od zanatskih poslova.