Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Park Činečita (Rim)

Magazin / Atrakcije
Objavljeno 11.12.2014

U okolini Rima otvoren je novi zabavni park, Činečita (Cinecitta World), posvećen filmu to jest zlatnom dobu italijanske kinematografije kada je studio Činečita bio poznat kao 'Holivud na Tibru'.

Ideja je da se ljubiteljima sedme umetnosti pruži prilika ne samo da prošetaju nekim filmskim setom već i da osete gužvu i uzbuđenje snimanja filma.

Fanovi špageti vesterna Serđa Leonea uživaće na setu Divljeg zapada gde će se odigravati revolveraški dvoboji uz muziku Enija Marikonea. Set na kojem je dočaran Njujork dvadesetih godina prošlog veka, inspirisan je dekorom filma "Njujorške bande" Martina Skorsezea, a dizajnirao ga je Dante Fereti koji je sarađivao sa slavnim američkim rediteljem na pomenutom ostvarenju i koji je autor svih lokacija u parku.

Ali, park nije zabavan ukoliko nema adrenalinskih uzbuđenja, pa tako pored "svetla, kamere i akcije", tematska Činečita nudi posetiocima i nekoliko "vozova smrt", kao što je futuristički rolerkoster nalik svemirskom brodu i vodeni rolerkoster inspirisan antičkim Rimom. 

Italija nije baš poznata po zabavnim parkovima. Turisti dolaze da bi videli ostatke drevnih građevina, poput Koloseuma. Kreatori Činečita parka su, međutim, uvereni da će privući veliki broj posetilaca, uključujući one iz inostranstva. 

Činečita park se po mnogo čemu izdvaja od ostalih tematskih atrakcija. Kao prvo, bolje se jede - ovde nema masne, brze hrane koja se jede s nogu, već se ukusni italijanski specijaliteti posetiocima serviraju za stolom uz vino. 

A i suveniri u ovom parku, premda kičasti kao i u svakom drugom, imaju posebnu draž jer podsećaju na neka davna ostvarenja, poput nemog filma "Kabirija" iz 1914. ili američkog klasika "Tačno u podne".

Park se nalazi na 45 minuta vožnje od Rima, a otvoren je svakoga dana od 10 sati ujutru do 23 uveče. Dnevna karta košta 29 evra za odrasle i 23 za decu do 10 godina i za starije od 65. (mondo.rs; fotografije: www.cinecittaworld.it)