Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Destinacije na kojima su snimani kultni filmovi

Magazin / Atrakcije
Objavljeno 23.06.2015

Nekada mirne, nepoznate uvale postale su poznate turističke atrakcije jer su na tim lokacijama snimljeni kultni filmovi.


Neke legendarne scene iz kultnih filmova snimljene su u Grčkoj. Ko letuje blizu ovih plaža, kafana ili uvala - ne treba da propusti priliku da ih poseti.

Preko agencije Intertravel možete da obezbedite veoma povoljne paket aranžmane za bilo koju navedenu destinaciju u Grčkoj! Pozovite: 011 310 89 50 (radnim danima od 8.00 do 18.00 i subotom od 9.00 do 16.00).

Grk Zorba: Stavros

Aleksisa Zorbu je glumio Entoni Kvin i najveći deo filma snimljen je na Kritu odakle je Nikos Kazancakis. Iako je dosta snimano u gradiću Hanja, najvažnija scena u ovom crno-belom fimu iz 1964. godine snimljena je na plaži u Stavrosu (poluostrvo Akrotiri)!

Mandolina kapetana Korelija: Kefalonija

Većina scena sa Pelagijom (Penelope Kruz) i kapetanom (Nikolas Kejdž) snimane su u Samiju, selu južno od Agije Jefimije. Italijanski kamp je bio u Antisamos zalivu, dok je "bomba eksplodirala" na Mirtos plaži.

Veliko plavetnilo: Kikladi

Ovaj film je Lik Beson snimao na mnogim ostrvima Kiklada poput Iosa, Amorgosa, Svete Ane... Žan Reno i Žan-Mark Bar su zaista gnjurili, ali nikada u dubinu od 122 metra (400 stopa). Film je snimljen o rivalima Žaku Meju i Encu Majorki, koji su se zaista takmičili.

Širli Valentajn: Mikonos

Ovo je jedan od najboljih filmova koji govori o krizi srednjih godina, a radi se o sredovečnoj Engleskinji iz Liverpula Širli Valentajn koja odlazi na Mikonos, upoznaje Kostasa i spoznaje sebe, napušta dotadašnji život i seli se u Grčku. Film je snimljen ispred "Manulas" restorana, a na plaži, koja se sada zove "Širli Valentajn" sada se nalazi luksuzni hotel "Mikonos Grand".

Samo za tvoje oči: Meteori

Dvanaesti film o agentu 007 sniman je na vrhunskim lokacijama, a za scene na Meteorima Rodžer Mur je dobio dozvolu od grčkog arhiepiskopa! Međutim, monasi su bili izuzetno neraspoloženi prema Bondu, pa su dobili sudsko naređenje da su oni "gazde" samo unutar manastira.

Sve vreme snimanja filma monasi su Bonda polivali vodom, kačili veš, plastičnim kesama pokrivala fasadu glavnog manastira, pravili buku... Inače, Rodžer Mur ima strah od visine, pa je scene na Meteorima snimao pod uticajem - pića uzo. (novosti.rs)