Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Aerodrom Ataturk - Istanbul

Magazin / Aerodromi
Objavljeno 10.12.2014

TAV Istanbul Atatürk Airport (IST) glavni je međunarodni aerodrom u Istanbulu i najveći u Turskoj po godišnjem broju putnika. Nalazi se na 24 kilometara zapadno od centra, na evropskoj strani grada.

Opslužuje godišnje oko 45 miliona putnika i nalazi među 20 najprometnijih svetskih aerodroma. Na ovogodišnjoj  Air Transport News awards ceremoniji proglašen je za Aerodrom godine. Aerodrom je baza kompanije Turkish Airlines.

Na nekoliko načina može da se dođe do centra Istanbula sa aerodroma. Metro često polazi i staje na glavnim mestima u gradu, a u jednom pravcu karta košta do 1 €. Autobuska karta je malo skuplja a prevoz je na svakih pola sata od šest ujutru do ponoći. Aerodrom ima i svoje autobuse a put do centra traje oko pola sata. 

Aerodrom Istanbul ima četiri terminala, a drugi je za međunarodne letove. Sve je digitalizovano, podaci su lako dostupni, podaci o letovima se mogu videti na svakih desetak metara. Iako je prva asocijacija za shopping u Istanbulu Veliki bazar, ni posetioci aerodroma sigurno neće biti uskraćeni. Pored duty free shop-ova, aerodrom obiluje prodavnicama velikih brendova, mnogobrojnim barovima, kafićima i restoranima...

TAV Airport Hotel je luksuzno opremljen. Cene smeštaja u dvokrevetnim sobama kreću se od 110 (do tri sata) do 220 EUR (do 24 sata). (Intertravel)