Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

YUTA - potpisnik Etičkog kodeksa u turizmu Svetske turističke organizacije

Magazin / Vesti
Objavljeno 05.07.2017

Nacionalna asocijacija turističkih agencija - YUTA potpisnik je Etičkog kodeksa u turizmu, Svetske turističke organizacije.

U Beogradu je krajem juna održana konferencija "Održivi razvoj turizma u dunavskom regionu: Nove perspektive#, u organizaciji Svetske turističke organizacije (WTO).

Po prvi put u Srbiji je boravio u generalni sekretar WTO Taleb Rifai koji je otvorio ovaj značajan skup.

Etički kodeks u turizmu WTO predstavlja deklaraciju privatnog sektora u domenu razvoja održivog turizma, ali i kodeksa u domenu delatnosti koja se obavlja.

YUTA je u proteklih nekoliko meseci sprovela proceduru koju je zahtevala Svetska turistička organizacija u smislu standarda poslovanja, a kroz sistem YUTA garanciju putovanja je ispunila sve standarde u domenu Etičkog kodeksa u turizmu (pre svega u odnosu na član 6. Etičkog kodeksa u turizmu WTO) kao jedinstvenog sistema zaštite putnika u procesu organizovanih putovanja.

Ovim činom YUTA je postala jedna od 60 potpisnica ovog Kodeksa i uz standarde koje je ispunila ima mogućnost da zaštičeni znak Etičkog kodeksa u turizmu koristi u cilju markentiških aktivnosti, kao dokaz kvaliteta usluga njenih članica iz privatnog sektora.

Ovaj Etički kodeks u turizmu će nam svakako poslužiti kao polazna osnova za formiranje YUTA Kodeksa u radu turističkih agencija, a u cilju što boljeg rada naših članica, veće sigurnosti putnika i najviših standarda poslovanja.

Agencija Intertravel je članica YUTA.