Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Sutra prvi let Beograd - Njujork

Magazin / Vesti
Objavljeno 22.06.2016

Air Serbia će sutra, 23. juna, obaviti prvi let na relaciji Beograd - Njujork - Beograd što "predstavlja krunu trogodišnjeg rada".

Airbus A330 leteće do Njujorka i nazad pet puta nedeljno, a dobio je ime po "Nikoli Tesli".

Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali je istakao da početak direktnih letova za SAD otvara novu stranicu u istoriji ne samo ove kompanije, već grada i čitave zemlje.

- Posle 24 godine imaćemo ponovo direktan let Beograd - Njujork naše aviokompanije. Time smo jedina od 11 zemalja u regionu koja će imati direktne letove koje obavlja domaća kompanija. Takođe ta linija označava krunu svega što smo radili protekle tri godine za Air Serbia - naglasio je on.

Mali je podsetio da se krenulo sa JAT-om i njegovom zastarelom flotom, koji je imao velike gubitke, a da sada imamo profitabilnu kompaniju, koja leti na većem broju destinacija sa novim avionima.

Pripreme za let za Njujork trajale su godinu i po, a otvaranje linija prema Kijevu, Parizu i Zagrebu je bilo važno jer su to linije kojima će se dovoziti putnici da lete za Njujork.

Više od 15.000 karata je prodato.

Takođe je rečeno da rukovodstvo Air Serbia razmišlja o otvaranju novih prekookenanskih letova najpre za Kanadu i Čikago. Trenutno se rade analize, ali odluke još nisu donete.

Generalni direktor Etihada i potpredsednik Nadzornog odbora Air Serbia Džejms Hogan istakao je da je veliki put pređen i da je Air Serbia primer kako jedna mala kompanija može da napreduje.

Hogan je ukazao da srpska avio kompanija ima modernu flotu aviona, koja je kompaktna,dodavši da je Beograd čvoriste sa 500 letova nedeljno ka 44 destinacije. Letom za Njujork počinje nova faza u razvoju kompanije, uveren je Hogan i dodaje da će posle 24 godine Beograd postati kapija Balkana ka SAD.

On smatra i da Srbija ne treba da bude samo čvorište za tranzit, već da je važno da se što više reklamira kao turistička destinacija, jer ima šta da ponudi.

Generalni dirketor Air Serbia Dane Kondić ukazao je da je Airbus A330 avion koji pruža putnicima velik ugođaj i da je iznutra impresivan.

- Avion ima 254 sedišta, 18 u biznis, 236 u ekonomskoj klasi, svaki gost imaće TV ekran na sedištu sa stotinama filmova, igara, tv emisijama. U obe klase sedišta su široka i udobna, a gosti u biznis klasi moći će da pretvore sedište u krevet - rekao je on.

Kondić je kazao da će letovi za Njujork podići standarde kada je reč o iskustvu na dugim letovima i da postoje benefiti za zemlju. Cene su, po njegovim rečima, konkurentne i prate tržište.

Sada je cena od 440 evra, u zavisnosti od datuma koji se bira za let do Njujorka.

Kondić je ukazao da je 60 odsto prodato u SAD, 35 u Srbiji, a ostatak karata je kupljeno u Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, pa čak i Ukrajini. (Izvor: Tanjug)

Tagovi:    beograd    njujork    air serbia    srbija    sad