Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Sledeće godine direktan let Beograd - Teheran?!

Magazin / Vesti
Objavljeno 12.09.2016

Gradska vlada najavila je uvođenje direktnog leta Beograd - Teheran u mreži Air Serbia koji bi mogao da bude uspostavljen sredinom 2017. godine.

Najava je usledila tokom boravka gradonačelnika Beograda Siniše Malog u Teheranu gde je posetio Direktorat civilnog vazduhoplovstva Irana i razgovarao sa nadležnima o dozvolama i dokumentima potrebnim za uspostavljanje direktne avio linije Beograd - Teheran.

Predstoji analiza isplativosti ove linije kao i razgovori sa predstavnicima kompanije Iran Air oko eventualne podele troškova.

Po rečima Malog, direktna avio-linija do Teherana imaće potpuni smisao ako u narednom periodu Air Serbia uspostavi direktan let do Pekinga.

Direktor Air Serbia Dane Kondić ocenio je da su razgovori sa predstavnicima iranskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva bili "jako dobri" ali je i dodao da uvođenje leta nije moguće u ovoj zimskoj sezoni.

"Let će verovatno biti uspostavljen u narednoj letnjoj sezoni. Po ukidanju sankcija, avio-kompanije iz celog sveta su počele da lete iz Teherana. U slučaju da se uspostavi let Beograd - Teheran, Air Serbia bi morala da leti u partnerstvu sa iranskom kompanijom", dodao je Kondić.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović ocenio je da glavni gradovi Srbije i Irana imaju velike turističke potencijale, a da je direktna avio linija koja ih povezuje preduslov za obimnije posete turista iz dve zemlje.