Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Najlepši parkovi Evrope 2016

Magazin / Vesti
Objavljeno 23.06.2016

Mnoge evropske prestonice imaju prave zelene oaze koje obavezno treba posetiti kada se nađete u sledećim metropolama...

Šenbrun, Beč
U najraskošnijem evropskom parku se već 16 godina održavaju besplatni koncerti Bečke filharmonije. Tu se nalazi i zeleni lavirint, fantastičan zoo-vrt, botanička bašta, a treba poneti knjigu i uživati na klupi poput Bečlija.

Kalemegdan, Beograd
Najlepši park Beograda je nekoliko puta proglašavan za najveću prestoničku atrakciju. Na beogradskoj tvrđavi je najzanimljivije kada se održava neka manifestacija, ali je svakog dana lepo ovde prošetati. Posetite Rimski bunar, Sat kulu, bunker, Prirodnjački muzej, Opservatoriju, ali i napravite najlepše fotografije.

Park Gorki, Moskva
Ovo je jedno od najpoznatijih odredišta Moskovljana. Nalazi se na Krimskom valu, a podeljen je u dva dela. Ko želi može da šeta "plažom" pored reke, ili da uživa u ludim vožnjama na vodi. Stariji ne odstupaju od debele hladovine sa pogledom na zgrade iz 18. i 19. veka poput letnjikovca Mihaila Kazakova i prve gradske volnice. Blizu je i Zeleni teatar gde se održavaju koncerti.

Retiro, Madrid
Nalazi se u samom srcu španske prestonice i zaista je divno mesto za šetnju. Pored elegantnog ružičnjaka i Kristalne palate, većina posetilaca voli spomenik Alfonsu jer se tu nalazi jezero sa čamcima.

Vila Borgeze, Rim
Dva evra košta da se iznajmi čamac i vesla po malom jezeru u parku Vile Borgeze. Ovo je prelep park kojim obavezno treba prošetati na putu ka luksuznoj ulici Vija Veneto. (novosti.rs)