Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Istražite Portugal

Magazin / Vesti
Objavljeno 20.03.2017

Divni Portugal, zemlja fada, odlične hrane i još boljeg vina, ima hiljadu plaža, živopisnih sela i starih gradova. To su razlozi zbog čega bi trebalo da bude na listi želja svakog turiste.

Portugal nudi mnogo toga, ali smo odabrali pet stvari koje bi trebalo da iskusite na krajnjem zapadu Evrope.

1. Posetite Piodao
Smešten u srcu zemlje, Piodao je poznat kao jedno od najživopisnijih sela u Portugalu. Njegova arhitektura i izgled su jedinstveni, a ljubazni domaćini rado će vas primiti u ovaj srednjovekovni raj na brdu.

2. Istražite palatu Pena
Nalazi se u gradiću Sintri, koji je danas zapravo već deo Lisabona. Na samom vrhu jednog brežuljka nalazi se ova prelepa palata sagrađena na ruševinama samostana, a svojevremeno je bila letnjikovac kraljevske porodice. U potpunosti je očuvana i obnovljena za posetioce.

3. Otputujte na Azore
Ovaj arhipelag uživa autonomiju, a čini ga ukupno devet ostrva. Zbog vulkanskog porekla izgleda neverovatno, a toliko je zelenila da imate utisak da ste stigli u Irsku. Ovde se možete baviti gotovo svim oblicima rekreacije: golfom, ronjenjem, plivanjem, jedrenjem ili pešačenjem na dugim rutama… Takođe, nije loš ni noćni život u većim gradovima.

4. Provedite koji dan u Portu
Svi obično navale na Lisabon, ali i drugi najveći grad u zemlji Porto nudi mnogo toga. Jedan je od najstarijih gradova Starog kontinenta, a njegov stari grad je pod zaštitom Uneska. Istorijski spomenici, galerije i muzeji nalaze se na svakom koraku, a Porto je prepun mesta na kojima možete uživati u sjajnoj hrani i dobrom vinu (Porto).

5. Lisabon - romantičan grad na sedam brda
I naravno, šteta bi bila otići u Portugal i ne videti Lisabon, metropolu i najveći grad. Oni koji su ga posetili zaklinju se da je jedan od najlepših gradova sveta, dragulj arhitekture. Muzeji, istorijske građevine čekaju ljubitelje umetnosti, a oni koji vole da dobro pojedu i popiju potražiće neki dobar restoran ili bar. Srećom, mnogo je više dobrih nego loših, pa izbor teško može biti pogrešan.
(dnevnik.hr)

Tagovi:    portugal    evropa    putovanja