Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Gužve na Aerodromu Nikola Tesla u maju

Magazin / Vesti
Objavljeno 03.06.2016

Kroz beogradski Aerodrom Nikola Tesla u maju je prošlo 416 hiljada putnika, što je 10.000 putnika više nego u maju prošle godine.

- Početak letnje sezone najavljuje veliku popunjenost aviona i porast broja naših putnika. Procena stručnih službi je da će tokom leta samo u čarter saobraćaju biti više od 250.000 putnika, što je povećanje od 15 odsto. Očekuje nas mnogo posla za koji smo potpuno spremni, a fokus je, pored čartera, na direktnim letovima za Ameriku koje će nacionalna kompanija Air Serbia uspostaviti za tri nedelje - kaže vršilac dužnosti generalnog direktora Saša Vlaisavljević.

Očekuje se da ovogodišnja ponuda letovališta do kojih će se leteti direktno iz Beograda bude najbogatija do sada.

Među novim destinacijama izdvajaju se Barselona, zatim Parga, Lefkada, Samos i Limnos u Grčkoj, Akaba u Jordanu kao i pokrajina Kalabrija na jugu Italije. Egipatska kompanija Air Cairo obnovila je letove za Hurgadu na Crvenom moru.

Red letenja avio-kompanije Air Serbia predviđa i povećanje kapaciteta ka svim sezonskim turističkim destinacijama kao što su Dubrovnik, Malta, Split i Pula, Varna, Sankt Peterburg dok će letovi za Ohrid biti obnovljeni posle nekoliko godina. (Intertravel)