Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Evropa: Jesenja romantična putovanja 2017

Magazin / Vesti
Objavljeno 30.10.2017

Jesenja putovanja su kao stvorena za zaljubljene. Cene su povoljne, nema previše turista a i pijace su pune lokalnih proizvoda. Izdvajamo romantične destinacije - Briž, Prag, Dablin, jezero Komo i Provansa.

Tokom ove jeseni posetite pet romantičnih destinacija jer je u ovom delu godine finansijski najpovoljnije, nema previše turista a i pijace su pune lokalnih proizvoda.

Mnogi smatraju da je najlepše vreme za putovanje jesen, jer je priroda izdašna u bojama i svaki prizor deluje lepo i romantično. Jesen je pravo vreme i da se krene na vinsku turu. Romantične duše ne treba da čekaju zimu, već da odaberu neko od najlepših odredišta i krenu na put.

Briž, Belgija

Briž ima staze od kaldrme i kanale, koji povezuju fotogenične trgove i pijace, okružene visokim tornjevima i drugim primercima njihove tradicionalne arhitekture. Najveći broj turista ovo magično mesto posećuje tokom jeseni, kada je uživanje u njemu najizraženije. Vreme u Brižu je hladnjikavo, ali ipak često veoma sunčano, a jesen (pa i zima) specifično je lepa. Tokom jeseni obično ga posećuju ljubitelji biciklizma. Vožnja biciklom je idealan način za istraživanje ovog mesta. Kada pređete kanal i uđete unutar zidina ovog grada, Briž vas okružuje ulicama sa šarmantnim istorijskim kućama i kanalima. Ukoliko uspete da se odvojite od prodavnica čuvenih belgijskih čokolada, možete posetiti mirnije delove grada i zamislite kakav je bio život u srednjem veku.

Prag, Češka

Gotska arhitektura, reka Vltava i bujno zelenilo čine Prag romantičnim odredištem koji obožavaju parovi. Ovaj grad je posebno lep u jesen, jer "uhvati" svaki tračak sunca kako bi zasijale kupole crkava, dvorac i Karlov most. Međutim, Pragom je najlepše šetati uveče kada se uključe lampe i senke šetača ukrase pločnik grada. Naročito je lepo otići na krstarenje brodom po Vltavi, koji je replika parobroda iz 19. veka.

Dablin, Irska

Dablin na jesen dobije pravu dozu magije. Ključni sastojci predivnog grada su hiljadu godina istorije, utopljene u bogato nasleđe, dekorisano hedonizmom. Još od davnih dana Dablin je inspirisao i mamio mnoge pisce, muzičare i druge umetnike. Neki od najpoznatijih jesu svakako Džordž Bernard Šo, Oskar Vajld, Jejts, Džejms Džojs... Dablin zaista ima sve, šarmantnu mešavinu srednjovekovne, džordžijanske i moderne arhitekture, bogatu istoriju i kulturu, legendarnu tradiciju, predivne butike za kupovinu, mesta za izlazak na večeru, noćni provod i neverovatni karakter. Kako bi ste iskusili pravo irsko uživanje, trebalo bi da provedete neko vreme u jednom od karatkerističnih pabova.

Jezero Komo, Italija

Ako Džordž Kluni i supruga Amal smatraju da je jezero Komo najromantičnije mesto na svetu, ko ima pravo da kaže da greše? Komo je od Milana oko dva sata vožnje, a italijanska prestonica mode je od Srbije udaljena oko sedam časova vožnje. Za razliku od jezera Garda, Komo i u jesen sija glamurom. U oktobru i novembru nema gužve koju prave turisti i sada je pravo vreme za šetnju kraj jarko crvenog drveća koje se ogleda u zelenoj boji jezera. Vino treba popiti u ribarskom selu Varena iz 11. veka, uveče pogledati predstavu u Teatro socijale ili brodićem krstariti jezerom i diviti se lepim vilama.

Provansa, Francuska

Nisu samo Nica i Kan Provansa, a ova dva grada u koje se slivaju reke turista treba i izbegavati. Sunce i u jesen obasjava ovu najlepšu francusku oblast i lavanda miriše tokom čitave godine. Sada je međutim najbolji trenutak da se ode u neki manji grad Provanse, jer su vino i sir zreli, a može da se ode na turu u potrazi za tartufima. Pijace se šarene od jesenjih proizvoda, a priroda odiše bronzanim i zlatnim bojama. Francuzi u jesen nisu "nervozni" kao u špicu sezone, a u većini hotela šefovi organizuju časove kuvanja. (Izvor: Novosti)