Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Avion Air Serbia - Goran Bregović

Magazin / Vesti
Objavljeno 28.03.2017

Novi avio Air Serbia, Airbus A319, dobio je ime "Goran Bregović", u okviru akcije "Žive legende", saopšteno je danas iz srpske avio kompanije.

Posle Nikole Tesle, pa onda i Novaka Đokovića, Vlada Divca, Dejana Stankovića i Mikija Manojlovića i Bregović je dobio priznanje zbog doprinosa srpskoj i svetskoj muzičkoj sceni.

Dakle, to je već šesti avion Air Serbia koji dobija ime po nekoj istaknutoj javnoj ličnosti ili sportisti.

Natpis sa imenom i prezimenom poznatog muzičara utisnutim na trup aviona otkrili su predsednik Nadzornog odbora Air Serbia Siniša Mali, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednica Skušpstine Srbije Maja Gojković.

Generalni direktor Air Serbia Dane Kondić je rekao da je Goran Bregović "nadrastao regionalne okvire i postao globalni brend i da se njegov uspeh može uporediti sa uspehom Air Serbia koja za svoje rezultate danas u Njujorku prima nagradu za Lidera na tržištu avio-kompanija od uticajnog Air Transport World-a".

Goran Bregović je rekao da je kada je bio mali često, kao i većina dece, sanjao da leti, a da i sada kada sanja uvek leti, saopštila je kompanija. "Posao mi je takav da polećem i slećem makar 200 puta godišnje. A jednom kada poletite uvek gledate u nebo kada hodate. Valjda zato volim sve što ima veze sa avionima", rekao je Bregović.