Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Zimski odmor: Šta poneti na zimovanje?

Magazin / Saveti
Objavljeno 04.11.2015

Zimski odmor nije tako jednostavno isplanirati kao letnji. Zato i mnoge putnike uhvati panika kad pomisle na pakovanje.

Da biste se lepo proveli od samog planiranja putovanja pa sve do povratka sa istog, predstavljamo vam vodič za što efikasnije pakovanje. Neka vas samo lepe stvari sećaju na zimsku čaroliju - neka vaš zimski odmor bude ostvaren san!

Na zimovanje obavezno ponesite toplu jaknu. Lagani kaputići vam neće biti od pomoći kada vetar počne da duva, a hladnoća uđe u kosti.

Nepromočiva ravna obuća, namenjena za hodanje po snegu je druga veoma važna stvar koju morate da ponesete na zimovanje. Kaže se da čizma glavu čuva, i verujte da je tako. Kada budete osvajali vrh planine hodajući po dubokom snegu koji pucketa pod nogama, bićete srećni što ste poneli debele zimske čizme.

Ipak, neće biti dovoljno da čizme sačuvaju glavu, te obavezno ponesite kapu. Ona može da bude ludih boja, sa različitim detaljima, i osim što će vas ugrejati super će izgledati na slikama.

Topao mekani šal osim što će vas zaštititi od hladnoće upotpuniće vaš stajling na planini. Nosite ga kada idete napolje, ili se prosto umotajte u njega dok budete ispijali toplu čokoladu kraj kamina.

Možda ste od onih ljudi koji ne vole da nose rukavice, ali da ne komplikujemo: ponesite rukavice. Ponesite dva para rukavica, kako biste imali rezervne kada se jedne nakvase. Ako ste maštoviti možete čak i da kombinujete pa obučete rasparne rukavice. Neka one budu sa zimskim motivina, vesele i šarene, kako bi vam ugrejale i srce.

Važno: Slojevito oblačenje

Veoma važno je da na zimovanje ponesete slojevitu odeću. U zavisnosti od broja dana ponesite nekoliko džempera, trenerke, farmerke i naravno veš i čarape. Sve i da volite eleganciju, planina nije mesto na koje treba da ponesete crnu dugu haljinu. Možete da ponesete neku finiju odeću za noćne izlaske, ali ne pretrpavajte kofer takvim krpicama. Dve kombinacije biće dovoljne.

Kada budete pakovali sredstva za higijenu ponesite i neke lekove kao i kremu protiv opekotina. Na planinama je sunce jako, pa se pazite da ne izgorite. Ne zaboravite ni naočare za sunce, kako vas belina snega ne bi sprečila da zapazite svaki detalj.

Opremu za skijanje možete da iznajmite na planini. Ukoliko nosite svoju, spakujte je u posebnu torbu, namenjenu njoj. (Vesti Online)