Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Za lakši let avionom sa decom

Magazin / Saveti
Objavljeno 03.08.2015

Ponekad je putovanje avionom sa decom stresno i roditeljima ili pratiocima ali i ostalim putnicima, bez obzira da li let traje 45 minuta ili nekoliko sati.

Zato je bitno da se pridržavate sledećih saveta...

Mnoge avio kompanije nude posebne usluge za porodice sa decom, pa iskoristite te pogodnosti. Ovo je najbolje rešenje za mame koje putuju same sa najmlađima.

→ Dođite na vreme do terminala za čekiranje, najbolje bi bilo da ste to obavili preko interneta.

 Iskoristite igraonice za klince koje ima većina aerodroma, jer je mnogo lakše da ih tu nadgledate. Uz malo sreće, istrošiće snagu u igri, pa će možda i zadremati tokom leta.

→ Obavezno proverite raspored sedenja i učinite sve da ne budete odvojeni od dece. Neke kompanije nude sklopive kolevke, na kojima beba može da spava.

→ Ponesite krpene lutkice kojima mogu da se igraju u avionu, jer njima ne mogu da povrede sebe i druge putnike ako počnu da se gađaju. Brojne su i aplikacije za telefone koje možete da preuzmete, a zaokupiraće im pažnju na putovanju.

→ Raspitajte se i koja hrana će se služiti u avionu ako putujete na duge destinacije. Možda dete ne voli to ili je alergično na neku namirnicu, pa na vreme zatražite posebne obroke. (novosti.rs)