Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Super putovanja za manje novca

Magazin / Saveti
Objavljeno 01.09.2015

Super su Rim, Oktoberfest, Azurna obala... Imaju sve što čovek može da traži od putovanja, ali i paprene cene.

Pa, ako ne želite trošiti kao pijani milijarderi zamenite ih onda sledećim destinacijama gde često možete dobiti i bolje stvari za puno manje novca!

Uživanje u pivu
Zaobiđite: Minhen ... Posetite: Prag

Zahvaljujući Oktoberfestu, ali i brojnim drugim pivnicama, ime glavnog grada Bavarske postalo je sinonim za pivo. I jeste, u Minhenu je pivo sjajno, ali i skupo, dok je u Pragu pivo sjajno, ali jeftino. Uostalom u Pragu se godišnje popije najviše piva po glavi stanovnika, 147 litara.

Zabava
Zaobiđite: Ibicu ... Posetite: Rigu

Naravno, svi ste čuli za lude žurke na španskoj Ibici, ali oni koštaju mnogo novca. Verovali ili ne, glavni grad Letonije sve više i više postaje parti meka, zahvaljujući sjajnoj sceni i jeftinom alkoholu. Stari grad vrvi barovima, klubovima i pubovima, a u prilog Rigi idu i cene. Pivo ćete retko gde platiti više od 2, a koktel više od 4 eura.

Poseta vinarijama
Zaobiđite Italiju ... Posetite Istru

Hrvatsko poluostrvo rado će vam otvoriti vrata ukupno 110 vinarija. Tradicija pravljenja vina u Istri potiče još iz antičke Grčke, a danas je najpopularnije vino nadaleko čuvena malvazija. S druge strane Italija, posebno Toskana takođe nudi lepa vina, ali je tura po Istri daleko jeftinija, a uza sve možete uživati i u tartufima…

Skijanje
Zaobiđite: Alpe ... Posetite: Bugarsku

Tačno, Alpi vrve od poznatih i izvrsnih skijališta, ali da bi kupili ski pas i platili smeštaj ponekad morate da dignete kredit. S druge strane, bugarsko skijalište Bansko kompletno je obnovljeno i za znatno manje novca nudi gotovo iste stvari. Nedavna su istraživanja pokazala da je skijanje u Bugarskoj otprilike triput jeftinije nego u Alpima!

Istraživanje istorije
Zaobiđite: Rim ... Posetite: Efes

Koloseum. Panteon. Rimski forum. Istina, sve se to nalazi u glavnom talijanskom gradu. Ali, verujte, ko je jednom bio zna i da su gužve za ove atrakcije nepodnošljive i često bi sledeći put pobegao glavom bez obzira. S druge strane, turski Efes je pun antičkih spomenika, a poseta mnogima od njih je i besplatna. Veliki teatar koji prima 25 hiljada ljudi ili Artemidin hram, samo su neki od istorijskih spomenika koje ćete naći u Efesu. (punkufer.dnevnik.hr)