Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Saveti za pakovanje za lenje putnike

Magazin / Saveti
Objavljeno 11.12.2014

Kopanje po koferu, odlučivanje o stvarima koje ćete poneti, panika da ste zaboravili da spakujete nešto važno – to nije pravi način da započnete put. Nudimo vam osam saveta koji će promeniti način na koji pakujete stvari za put, čak i ukoliko ste baš lenji.

Nikada nemojte da raspakujete stvari za put 

Verovatno vam neće biti potreban punjač, jastuk za vrat ili mali fen u svakodnevnom životu tako da nema potrebe da ih vadite iz kofera. Ostavite sve stvari koje ne koristite svakodnevno u koferu kako bi vas čekale kada vam zatrebaju. Plus, nećete morati da brinete o tome da li ste ih zaboravili pošto će već biti spakovani. 

Imajte uniformu za put 

Odlučite se za određenu uniformu u kojoj ćete putovati. Postarajte se da bude udobna i topla – to su ključne stvari kada se nalazite 20 sati u avionu. Izaberite nešto iz vaše garderobe i neka to bude vaša uniforma za put. Na taj način izbegavate stres biranja odeće u poslednjem trenutku, jer ćete jednostavno moći da je izvučete iz plakara i spremni ste da krenete. 

Pri ruci imajte korpu 

Da li čekate poslednji trenutak kako biste počeli da pakovanjem? Držite korpu u spavaćoj sobi ili kupatilu u koju možete da stavljate stvari koje su vam potrebne za put kako nailazite na njih. Na ovaj način smanjićete šanse da zaboravite nešto. 

Kupujte odeću koja se ne gužva 

Na ovaj način nećete morati da brinete o pažljivom pakovanju odeće. Samo je ubacite u kofer i biće kao nova kada je budete raspakovali na vašoj destinaciji. 

Odnesite stvari na hemijsko čišćenje 

Jednostavno ostavite vaše stvari na hemijskom čišćenju i vratite se po njih za nekoliko sati kada će vas čekati čiste, opeglane i lepo složene. Sve što ćete morati da uradite jeste da ih stavite u kofer.

Čuvajte vaše stare liste za pakovanje 

Velike su šanse da ćete ići na putovanja koja od vas zahtevaju pakovanje sličnih stvari. Uvek pri ruci imajte stare spiskove sa letovanja, zimovanja ili poslovnog puta kako biste sebi olakšali pakovanje. Listu možete čuvati na kompjuteru ili vašem mobilnom telefonu kako bi vam uvek bila pri ruci. 

Odredite vreme za pakovanje 

Vrlo lako možemo izgubiti pojam o vremenu pre puta pogotovo zbog brojnih svakodnevnih obaveza. Odredite vreme kada ćete se spakovati, najbolje dan ranije kako se ne biste našli u panici jer je potrebno da krenete za pet minuta a kofer je i dalje prazan. 

Kupite šta vam je potrebno kada stignete 

Odlučite da ćete na vašoj destinaciji kupiti sve one sitnice koje vas je mrzelo da spakujete. Međutim, na ovaj način ćete izgubiti nešto vremena i novca. (Huffington Post)