Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Saveti za lakše putovanje avionom

Magazin / Saveti
Objavljeno 11.12.2014

Iako je putovanje avionom najsigurniji način da odete na odmor, poslovni put ili nešto treće, često se događa da putnici imaju i brige i zdravstvene tegobe.

Pošto sledi sezona godišnjih odmora, evo nekoliko saveta koji mogu da pomognu da putovanje avionom prođe u najboljem redu.

• Nosite samo ono što ćete zaista oblačiti - prvo, zato što ćete samim tim imati manje stvari a samim tim i manje torbe, a drugo, odeća će biti manje izgužvana. Takođe, pažljivo pakujte i ručni prtljag da biste što lakše prošli kroz check in na aerodromu. Majice, pantalone, džempere zamotajte u rolne, imaćete više mesta.

• Uklonite stare nalepnice - da ne bi zbunili i sebe i druge sa kofera uklonite stare nalepnice pre prijave za let, da slučajno prtljag ne bi odlutao na drugu stranu sveta zbog greške pri očitavanju.

• Nosite laganu obuću - i još preciznije obuću koja je i udobna i lako se skida. Nikad se ne zna. To važi i za odeću: slojevito se obucite - vreme se lako menja.

• Ako idete u šoping npr. u Istanbul - istražite da li postoje popusti za dodatni prtljag ili da li su avio karte na promociji, jer često promocije ne podrazumevaju samo nižu cenu karte već i povećan broj kilograma prtljaga. 

• Sitnice koje život znače - nemojte nositi teške komade nakita, nosite kozmetiku u manjim, pogodnim pakovanjima za put, a u ručnom prtljagu obavezno imajte bar jedan deo rezervne odeće, vlažne maramice i druge sitnice za višenamensku upotrebu.