Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Saveti, trikovi i ideje za održavanje produktivnosti na dugim letovima

Magazin / Saveti
Objavljeno 21.12.2015

Primamljivost zabavnog sistema na letu i loši časopisi mogu vas lako utopiti u lenjost na putovanju avionom. Putnici koji žele da poboljšaju svoju produktivnost mogu da se posluže strategijama sa liste.

Dan pre puta

Rezervišite mesto: prilikom ček ina, odaberite mesto koje odgovara vašoj produktivnosti. Ako želite da možete brzo da se protegnete i da odete do nužnika, odaberite mesto uz prolaz, u suprotnom, odaberite mesto uz prozor kako vas ne bi takvi ometali u poslu.

Planirajte da NEMATE pristup internetu. Odaberite neki projekat koji nema potrebu za internet vezom ili nabavite sopstvenu pošto je avionska često nepristupačna.

Preuzmite sve materijale: kako biste maksimizovali produktivnost, postarajte se da preuzmete sve dokumente i mejlove na uređaj koji nosite na put. Mejlove možete napisati i bez pristupa internetu, a poslaćete ih prvom povoljnom prilikom kad se povežete.

Napunite uređaje - nemojte da vam plan za produktivnost propadne jer vam je uređaj neupotrebljiv.

Ponesite slušalice sa zaštitom od spoljne buke - tako ćete moći da ostanete usredsređeni uprkos buci avionskih motora i putnika (bebe i sl.).

Ne zaboravite da svoj plan i zapišete - kada ga imate pred sobom lako ćete moći da menjate prioritet zadataka na listi.

Na samom aerodromu

Nadogradite se na biznis klasu - ona omogućava više prostora u kabini i pristup salonu. Prostranija i tiša kabina često omogućava veću radnu površinu za uređaje i papire. Pre samog ukrcavanja, luksuzni salon će vas zaštiti od buke i gužve. Česti putnici mogu na osnovu letačkog staža da dobiju pristup salonu i bez nadogradnje na biznis klasu.

Pijte pametno - let može da pogorša dehidraciju koja doprinosi džetlegu i padu u produktivnosti. Popijte 2 decilitra vode na svakih sat vremena leta i izbegavajte alkohol. Ovlaživač vazduha na dugim letovima, slani rastvor za nos i kapi za oči će sprečiti suvoću i pomoći da vam let prođe udobnije.

U avionu

Rasporedite prtljag - kako biste dobili što više mesta za noge, smestite što više prtljaga u prostor iznad glave - pre toga izvadite sve što vam je potrebno za rad i stavite u malu torbu koju posle možete složiti ispod sedišta gde će uvek biti na dohvat ruke.

Razdelite i ovladajte - vreme tokom dugog leta možete podeliti prema zadacima kako biste ih lakše obavili, a i da bi organizovali vreme za odmor. Na primer, podesite telefon da vas podseti kad prođe sat vremena rada kako biste uzeli pola sata odmora. Nagradna pauza posle dobro obavljenog posla će umnogome učiniti da vam let prođe brže i lakše.

Iskoristite novi radni prostor - rad iznad oblaka, izvan buke kancelarije i gradske vreve će vam pomoći da završite posao koji ste dugo odlagali ili da iz nove perspektive sagledate tekuće.

Ne zaboravite da se častite - omiljeni slatkiš ili film u avionu - pobrinite se da imate i malo uživanja tokom poslovnog puta. Cilj je produktivnost, a ako ste pod stresom, ona takođe pada, a na odredište treba da stignete odmorni i mirni kako biste se lako uhvatili u koštac sa nadolazećim poslovima. (hipmunk.com)

Tagovi:    putovanja    letovi    avion    saveti