Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Saveti profesionalca za kvalitetnije putovanje

Magazin / Saveti
Objavljeno 10.12.2014

Popularni voditelj gastro-travel serijala 'Bez rezervacije' i 'Parts Unknown' Entoni Burden daje pet saveta kojima ćete vaše putovanje učiniti uspešnijim.

- Odlična knjiga može odlično da vas "ubaci" u destinaciju

"Volim knjige čija se radnja događa u zemlji u koju putujem. Atmosfera iz knjige vas može "ubaciti" u način života, običaje ili istoriju neke zemlje. Npr. kada sam u Vijetnamu čitam Grejema Grina, kada sam u Kongu čitam "Srca tame" Džozefa Konrada. 

- Posetite centralnu gradsku pijacu

"Pravu sliku o nekom gradu dobićete ako posetite pijacu. Uz to srešćete puno ljudi koji će na vama isprobati jezik koji "svi" govore na svetu - loš engleski. Što se ranije probudite i pojavite na pijaci - to vas čeka više stvari da vidite."

- Lokalni "food bloger" može da bude od velike pomoći

"Uvek postoji neki bloger koji je opsednut najbizarnijim štandom sa hranom u gradu. Obavezno istražite lokalnu blog scenu ili čak budite toliko hrabri i upoznajte lokalnog blogera".

- Činite "namerne" greške

"Strogo držanje rasporeda putovanja može biti katastrofalno. Nikada nećete pronaći savršeno jelo ako ne rizikujete da pojedete neko užasno jelo."

- Polako sa vremenom

"Vredi li čekati tri sata u redu za Ajfelovu kulu, kada ta tri sata možete da provedete u nekom kafeu i tako upijate svakodnevni život? Zapitajte se to ili slično pitanje, pogotovo u trenucima kada krenete kući i shvatite da niste videli ili probali dovoljno - svega!" (B92)