Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Putovanja za mladence: Kuda na medeni mesec

Magazin / Saveti
Objavljeno 04.06.2015

Pažljivo birajte destinacije za svadbena putovanja jer se pamte celog života. Kompanije za krstarenje naročito vole mladence i obavezno ih nečim časte.

Ne bi trebalo da se rizikuje sa izmišljanjem destinacija, već bi trebalo pažljivo odabrati mesto na kojem će se započeti zajednički život.

Prilikom odabira svadbenog putovanja ne treba ići linijom manjeg otpora i prihvatiti ono što je povoljno, već treba odabrati ono što je dobro. Većina hotela mladencima daje posebne pogodnosti, odnosno dobijaju više nego što su platili. Recimo, krstarenje je odličan način da se započne brak, jer se uplovljava u razne luke, neke lepše, neke manje lepe.

Jedan dan je dosadan, a drugi zanimljiv. Uostalom, takav je i život. Kompanije za krstarenje naročito vole mladence kojima, iako plate običnu sobu, skoro uvek daju apartman s balkonom. U sobi ih uvek dočekaju voće i flaša vina. Najčešće kapetan priredi prijem za mlade parove ili večera s njima.


Santorini, Italija, Tajland, Kenija

Nama najbliži raj za “hanimunere” je Santorini, koji je i idealno mesto na kojem par može i crkveno da se venča, jer postoji 250 pravoslavnih crkava. Mnogi hoteli na ovom ostrvu uopšte nisu predviđeni za decu, što je preduslov za mir i romantiku. Svaka terasa na ovom vulkanskom ostrvu u gradićima Fira i Ija ima prelep pogled na zalazak sunca.

Mali hoteli, vile, bazeni, radnje, kafići i restorani su savršeno beli, uređeni šik, a plaža s crnim peskom ima poseban šmek. Vino je na Santoriniju posebno, jer se zaliva isključivo jutarnjom rosom. Do Santorinija može da se stigne za 45 minuta brodom s Krita, ali i trajektom ili avionom iz Atine.

Ko voli romantiku - mora da otputuje u Firencu, jer je ovaj prelepi renesansni grad sinonim za ljubav. Ukusnu hranu, mnogo umetnosti i poljubac na mostu Vekio treba doživeti iz dobrog hotela, pa ne treba štedeti na smeštaju.

Mediteranska avantura ne mora da se završi u Firenci, jer su i Amalfi, obala kod Napulja, večni grad Rim i Venecija takođe savršena odredišta za upravo venčani par.

Najpopularnije odredište u Tajlandu je Koh Samui, jer ima prelepe plaže. To je odlično mesto za mlade željne aktivnog odmora, jer nacionalni park Angtong Marin nudi kajaking, gnjuranje i ostalu vodenu zabavu. Tajland ne mora da bude skup ukoliko se tamo ne putuje u špicu sezone. Tokom letnjih meseci, kada svi žele da putuju na Mediteran, cena aranžmana može da padne na manje od 1.000 evra.

Kenija nudi savršene, luksuzne lodžove (kućice) sa bazenima i svom udobnošću za upravo venčani par. Ovakvo putovanje se pamti večno, a cena, ukoliko je par fleksibilan u vremenu polaska, ne mora da bude veća od 1.000 evra. (novosti.rs)