Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Putovanja: Kako napraviti najbolji selfi

Magazin / Saveti
Objavljeno 21.06.2017

Vreme je za putovanja, a kad konačno otputujete i doživite novu destinaciju na red će doći i neki dobar selfi. Da selfi ne bi bio izvor stresa, evo nekoliko saveta...

Savremeni fenomen - selfi - podrazumeva manje-više neprekidno držanje mobilnog telefona opremljenog kamerom ispred sebe i beskonačno pravljenje fotografija koje onda mogu da se dele na društvenim mrežama.

Ono što situaciju čini još zabavnijom je činjenica da sve više ljudi selfije shvata vrlo ozbiljno. Ako niste među njima, a ipak ne možete da se oduprete trendu, evo nekoliko saveta uz koje ćete vrlo brzo postati pravi majstor za selfije.

Pa kako da napravite dobar selfi koji ćete s ponosom okačiti na Instagram, Facebook? Odgovor ne podrazumeva nužno više šminke, bolju frizuru ili potpuno 'novo' lice. Svi mogu da izgledaju super na selfi fotkama.

Možda će vam biti potrebno malo vežbanja, ali pravljenje dobrog selfija daleko je od 'cepanja atoma'.

Prvo, za dobar selfi treba vam telefon koji ima dobru kameru. Ako to nije slučaj, a zabavlja vas pravljenje fotki, kad budete menjali telefon obratite malo više pažnje na kameru, a ne na boju maske.

Kad pravite selfi, telefon držite što je moguće dalje od sebe. Najbolje fotke prave se ako vam je ruka maksimalno ispružena.

Ali, ne vrti se sve oko vas. Da bi fotografija bila lepa, treba vam i lepa, zanimljiva pozadina. Birajte prikladnu "scenografiju". Ako želite da vi budete jedina zvezda - slikajte se ispred neke neutralne površine, zida ili tako nečega. (Mada su te fotke obično prilično dosadne, kad bolje razmislite.)

Sledeća stvar koju bi trebalo da uradite je (zvuči smešno, ali je tako) da "uvežbate" izraz lica. Isprobajte pred ogledalom nekoliko poza, odaberite one u kojima se sami sebi dopadate i držite ih se i kad pravite selfi i kad "gostujete" u nečijem selfiju.

Imajte samopouzdanja. Ako ne volite da se slikate i ako vam je neprijatno, nema šanse da budete zadovoljni fotkom.

Telefon bi trebalo da držite malo iznad visine očiju, jer tako slike lepše ispadaju, i povedite računa o svetlu. Što je više svetla, fotka će biti bolja.

I, najvažnije, zabavljajte se. Jer dobar selfi je samo onaj na kojem ste srećni i opušteni, onaj na kojem ste "uhvatili" trenutak radosti. (Izvor: mondo.rs)