Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Porodično letovanje: Isplativi "all inclusive"

Magazin / Saveti
Objavljeno 15.06.2015

Pročitajte kako naizgled skuplji aranžman preko agencije na kraju ispadne jeftiniji. Usluga "all inclusive" nije ista u hotelu sa tri ili pet zvezdica...

Koncept all inclusive (sve uključeno) podrazumeva neograničenu konzumaciju hrane i pića tokom dana. Najčešće, doručak počinje rano ujutru i traje do 10.30, da bi se već oko 11.00 služila užina. Ručak počinje u 12 i traje do 16 časova.

Zatim sledi užina, velika količina voća kraj bazena, a u 18 časova već počinje večera koja traje dokasno. Koncept uključuje i neograničenu količinu pića i sladoleda. Ovo, dakle, ne odgovara parovima u situacijama kada je “lepša polovina” na dijeti i uživa u masažama, a “jača polovina” voli da pije espreso i viski.

 

Ultra all inclusive

 

U cenu su uključene aktivnosti poput bilijara (najčešće uz prethodnu rezervaciju), stonog tenisa, fudbala, košarke, odbojke, kao i bioskop, animacije, noćni šou i nemotorizovane zabave na plaži. Velnes program može se koristiti do neke granice (sauna, bazen, fitnes), ali ne podrazumeva masažu.

Dodatno se plaćaju uvozna flaširana pića, espreso, ceđeni sokovi, kolači u poslastičarnici, video-igre, pranje veša... Da bi sve ovo bilo besplatno - turista treba da uplati "ultra all inclusive".

Ne pružaju ni svi hoteli isti kvalitet usluge. U vrhunskim hotelima piće se služi iz konzervi i flašica, a u nekima se sokovi i voda toče iz automata. Takođe, različiti su kvalitet i izbor hrane. Najpouzdaniji način da se dozna kakva je usluga u nekom hotelu jeste cena. U hotelu sa četiri, a pogotovo s tri zvezdice ne treba očekivati bogat švedski sto i velik izbor pića.

 

Sa decom - najisplativije

 

Koncept "all inclusive" najisplativiji je porodicama s decom, jer je u njima zabava zagarantovana. Vrhunski hoteli brinu i o bebama, ali roditelji treba da još u agenciji napomenu da li im je potreban krevetac ili kadica. Hoteli obezbeđuju i flašice, pelene, adaptirano mleko, kao i kašice s voćem i povrćem onog brenda koji majke traže.

Dok dadilje brinu o bebama, animatori su po čitav dan s decom. Pored opremljenih igraonica i dečjih bazena, postoje i dečje kuhinje. Hoteli roditeljima daju i aparate sa ekranom, pa u svakom trenutku mogu da vide dete.

Još je isplativije roditeljima s decom u pubertetu koja vole da tokom dana pojedu po nekoliko sladoleda i nalivaju se sokovima. Većina hotela ove poslastice deli tokom čitavog dana. Pored dečjih klubova, u mnogim hotelima postoje i igraonice sa stonim fudbalom i ostalom zabavom za tinejdžere.

Takođe, porodicama s decom se isplati da biraju hotele sa akvaparkovima ili bazenima i toboganima, jer su ulaznice skupe. Luksuzni hoteli obično imaju i diskoteke. (novosti.rs)

Tagovi:    saveti    hoteli    all inclusive