Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Kako da vas ne odžepare

Magazin / Saveti
Objavljeno 03.11.2015

Ako ne želite da ostanete bez mobilnog telefona, novčanika ili, još gore, bez pasoša, morate dobro da pazite. Na putovanjima ste

Ako ne želite da ostanete bez mobilnog telefona, novčanika ili, još gore, bez pasoša, morate dobro da pazite.

Na putovanjima ste često zazuzeti razgledanjem ili razgovorom sa ljudima, i često niste upućeni u načine na koje ljudi sve mogu da vas opljačkaju. Svi smo svesni da do džeparenja često dolazi, a neki od vas su verovatno i sami bili žrtve ovakvih smicalica.

Kako bi izbegli da budete odžepareni, ključna stvar je da najvrednije stvari držite u džepovima uz telo, gde je teško pristupiti, a da vi to ne primetite.

Od pomoći je ukoliko se držite u grupama, jer to odbija džeparoše da rizikuju sa vama. Najranjiviji ste onda kada vam je spušten gard: kada uživate u baru ili kada spustite torbu na pod, a neko ili nešto drugo vam odvuče pažnju - i malo nepažnje dovoljno je da "vešta ruka" lopova zgrabi vaše stvari.

Bitno je da znate i da u nekim mestima, kriminalci rade u grupama i koriste neobične taktike kako bi dobili ono šta žele, pa je najvažnije da uvek budete oprezni i pametni. (mondo.rs)

Tagovi:    lopovi    turisti    saveti    putovanja