Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Kako da se najbolje pripremite za putovanja

Magazin / Saveti
Objavljeno 08.12.2014

Saveta nikad dosta kad su u pitanju putovanja. A priprema za put može da bude stresna pogotovo ako ste se častili last minute putovanjem.

Da bi se zaista 100% pripremili potrebno je da pročitate sve tekstove, pogledate reportaže o mestu u koje idete, saznate sve sa zvaničnih sajtova države u koju idete itd. Pošto je to sve mnogo komplikovano, predlažemo da saznate najbitnije i da obratite pažnju na sitnice (koje život znače)... A evo nekoliko osnovnih saveta!

1. Pre odlaska na odmor, obezbedite vaš dom. Pronađite osobu od poverenja koja će češće da obilazi vaš dom. 

2. Spisak obaveza i stvari koje bi trebalo da ponesete je vaša putna biblija!

3. Ne zaboravite punjač za telefon (i za laptop); mada, ako ste odseli u hotelu a zaboravili punjač(e) - verovatno će moći da vam pomognu.

4. Kada se pakujete zamotajte odeću umesto da je slažete - imaćete više mesta u koferu ili rancu.

5. Prvo pakujte peškire, kupaće i donji veš; preko tih stvari deblje majice, a sa strane čarape, spavaćice ili pidžame, kravate; preostale stvari stavite poslednje, a "rupe" popunite npr. sredstvima za higijenu. I još: košulje zakopčajte, a kad je preklopite možete da na pregib stavite peškir - neće ostati crta. Stvari se manje gužvaju u koferima, nego u rančevima ili torbama. Najidealniji je kofer sa točkićima.

6. Naučite da koristite Google mape i Street View - i veoma je važno da ih sačuvate da možete da ih koristite i kad ste bez pristupa internetu.

7. Kad dođete na odredište, raspitajte se gde možete da koristite bežični internet - danas u većini mesta bežični internet može da se nađe za dž. 

8. Kad stavite telefon na "airplane mode" - brže će se puniti i trajaće duže, kad ga ne koristite.

9. Ne nosite nakit i druge vredne stvari, koje baš ne morate da nosite. Ono što ponesete ostavite u sef na recepciji (ako ste u hotelu). Ostalo čuvajte kao oči u glavi!

10. Nosite samo onoliko novca koliko vam je potrebno. Ne pokazujte novčanik i ne razbacujte se novcem pri kupovini.