Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Kako da ostanete zdravi pre putovanja

Magazin / Saveti
Objavljeno 07.12.2014

Sezona gripa je aktuelna, a upravo tad se i obavlja najviše letova. Ovo nije vreme za razboljevanje! Pročitajte nekoliko saveta kako da budete zdravi pre i za vreme putovanja...

Ukoliko znate da ćete da putujete, vakcinišite se ODMAH. Potrebno je nekoliko nedelja da se aktivira pa je najbolje da to uradite u ranu jesen i bar dve nedelje pred put. 

Klasika: posle boravka na javnim mestima i pogotovo posle vožnje u javnom prevozu - treba ruke prati, a u međuvremenu izbegavajte dodirivanje usta ili očiju. 

Bilo bi dobro da uvek u džepu ili torbi imate malo pakovanje vlažnih maramica. Bilo bi dobro da brisnete sa vlažnom maramicom i neke stvari koje koristite npr. zajedničke stvari na poslu (tastaturu, miš, telefon...).

Preventivno, pijte i vitamin C. Možda su najbolje one šumeće tablete jer ste onda sigurno da unosite i tečnost u organizam a i ukusno je. Dakle, pijte što više tečnosti. Naravno, voda se računa - kafa i alkohol se ne računaju!

Spavajte! Budite uvek naspavani. Jasno je da predstoje lude jesenje i zimske žurke, ali: hronično neispavan = bolestan.

Najvažniji savet, savet godine, savet života: BEZ STRESA! Iako je to u 21. veku skoro nemoguće, potrudite se da izbegnete stres na poslu, u kući, ispred TV i da se ne nervirate zbog stvari na koje ne možete da utičete. 

Zdrav organizam - prijatno putovanje!