Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Kad ste na putovanju - pomažu korisne laži!

Magazin / Saveti
Objavljeno 21.06.2016

Nije dobro uvek biti iskren - pogotovo ne na putovanjima. Evo nekoliko praktičnih saveta i dobrih primera...

Lagati nije lepo, ali tokom putovanja postoje situacije kada je laž - opravdana, objavile su novosti.rs. Turisti, a naročito solo putnici, ne treba da uvek budu iskreni, jer mogu da imaju problema. Zbog toga je najbolje neke podatke prećutati ili ulepšati.

Prvi put

Taksisti nikada ne treba priznati da ste prvi put u nekom gradu jer će dobiti "zeleno svetlo" da vas vozi okolnim putevima.

Nemam dečka

Nikada na putu u nepoznatom gradu devojka ne treba da se hvali da je slobodna, niti dve prijateljice treba da ističu da putuju same jer mogu da imaju neprijatnosti. Nove drugare najbezbednije je upoznati u hotelu, na grupnoj ekskurziji ili časovima za turiste.

Ne znam ime hotela

Tokom putovanja se lako sklapaju prijateljstva, ali uvek treba biti na oprezu. Ukoliko posle izvesnog vremena novi poznanici insistiraju da doznaju ime vašeg hotela ili hostela, najpametnije je pretvarati se da ime niste zapamtili.

"Nou ingliš"

U svim gradovima postoje džeparoši i secikese koji najčešće izgledaju kao prijateljski nastrojeni lokalci ili prodavci đinđuva. Najmudrije je izbegavati sumnjive ljude, a to se najbolje postiže tako što ćete reći da ne govorite engleski. (novosti.rs)

Tagovi:    putovanja    laži    turisti    saveti