Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Deset zlatnih pravila za Oktoberfest

Magazin / Saveti
Objavljeno 12.09.2017

Svi želimo da se zabavimo na Oktoberfestu, a da bi bili sigurni da ćemo uživati, valja pratiti nekoliko pravila:

1) Od 2016. godine su ruksaci i velike torbe u načelu zabranjeni na Oktoberfestu - stvari koje nisu neophodne ostavite kod kuće. Na taj način ćete brže ući na Oktoberfest i brže se kretati po njemu.

2) Ako i dopuste ulazak sa torbama i ruksacima, oni ne smeju da pređu zapreminu od tri litara ili dimenzije 20x15x10 u centimetrima.

3) Iako staju u najmanju torbu, ulazak neće biti dopušten sa sledećim predmetima: boce aerosolnih sprejeva sa opasnim materijama, bojom ili nagrizajućim supstancama, predmeti s kojima može da se seče ili bode, staklene flaše.

4) Mala deca će najbolji pogled na Oktoberfest imati iz kolica. Iako načelno nema zabrane za velika kolica, biće podvrgnuta bezbednosnim proverama.

5) Kolica su zabranjena tokom celog dana svake subote i tokom državnih praznika Dan ujedinjenja Nemačke, 3. oktobra. Nije dopušteno ući sa kolicima ni ostalim danima posle 18:00 časova.

6) Ulazak sa životinjama nije dopušten na Oktoberfest.

7) Planirajte putovanje: kad god je moguće, nađite alternativne prevoze do podzemnih linija U4 i U5, kao i Theresienwiese stajališta. Ako stižete na centralnu železničku stanicu, do mesta održavanja Oktoberfesta možete doći i pešice. Ukoliko dolazite podzemnim prevozom sa zapada, po mogućstvu siđite na stajalište Schwanthaler Höhe.

8) Iskoristite sve ulaze na Oktoberfest.

9) Najbolji doživljaj Oktobarfesta je tamo gde je najmanja gužva. Wiesn Barometar na nemačkom jeziku pokazuje kada je najbolji trenutak za šetnju u miru i tišni: http://www.muenchen.de/veranstaltungen/oktoberfest/oktoberfestnews/2016/besuch-mit-dem-wiesnbarometer-planen.html

10) Bez obzira koliko je zabavno, svaka poseta Oktoberfestu u nekom trenutku mora da se privede kraju. Nije dopušten boravak na mestu održavanja festivala između 01:30 i 8:00.

Iako smo najavili samo 10...

11) Po pravilu valja na vreme rezervisati najjeftinije avio karte do Minhena i smeštaj - a to možete uraditi na našem sajtu ili pozivom našeg Call centra 011 310 89 99, svakog dana od 8 do 20 časova.