Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

City Break: Osveženje tokom putovanja

Magazin / Saveti
Objavljeno 12.05.2016

Tokom putovanja važno je da što više uživamo i da sve prođe bez stresa, a to naročito važi za kraće, city break odmore.

Popularni "city break" odmori tokom kojih imate tek nekoliko dana za obilazak nekog od evropskih ili svetskih gradova naročito su česti u poslednjih nekoliko godina jer pružaju mogućnost obilaska veoma interesantnih destinacija u kratkom vremenskom roku.

Međutim, kako bi ovaj način putovanja protekao što prijatnije potrebno je poštovati neka od „zlatnih pravila“ i uvek imati osveženje na dohvat ruke – bilo u obliku kozmetičkih proizvoda, vode ili prirodnog soka, ili omiljenog napitka iz kafe automata.

Prijatelj broj 1 – voda

Bilo da se radi o hidrirajućoj kremi za lice ili o flašici s vodom koju ćete u svakom trenutku nositi sa sobom, voda je najveća dragocenost na putovanju. U nekim slučajevima može biti i od životne važnosti, posebno ukoliko krenete u obilazak manje naseljenih predela u kojima je teško pronaći prodavnicu.

Čak i u većim gradovima ovo pravilo ne treba zanemariti s obzirom da, tokom letnjih meseci, temperatura u državama južne Evrope često premašuje četrdeset stepeni. Voda bi, kada su napici u pitanju, svakako trebalo da stoji na prvom mestu na listi stvari za poneti, daleko ispred alkoholnih ili napitaka sa dodatim šećerom.

Pored vode, u putnoj torbi mogu se naći i prirodno ceđeni sokovi, naročito oni od sezonskog voća i s velikim procentom vitamina C. Na ovaj način dodatno ćete zaštititi imuni sistem i pripremiti ga za naporan put.

Napravite pauzu uz kafu

Većina aerodroma, železničkih i autobuskih stanica, kao i trgova i ulica, opremljena je kafe automatima. Ovo nikako nije slučajnost, s obzirom da je kofein kao izvor energije i pokretač naročito potreban onima koji su u stisci s vremenom i imaju pred sobom do detalja isplaniran obilazak grada.

I tokom samog obilaska, kao i na samom početku, korisno je često praviti kraće pauze koje će Vam pomoći da saberete misli, dobro osmotrite mesto na kom se nalazite, kao i da sačuvate energiju na duže staze. Naročito su praktični, ali i pristupačni, kafe automati, koji će Vam omogućiti da u šoljici svog omiljenog napitka uživate na mestu po svom izboru, poput parka ili obale reke.

Koristite kozmetiku pametno

Tokom putovanja, a naročito onih koja uključuju letenje avionom, potrebno je u pojačati rutinsku dnevnu kozmetičku negu kako biste zadržali lepu kožu lica i tela. Već pomenuto pravilo hidratacije svakako treba da bude na prvom mestu, a pored njega važno je i pravilno čišćenje lica i skidanje šminke, kao i što bolje održavanje lične higijene. Koža veoma lako može da dehidrira, posebno ako tokom putovanja menjate klimu ili usled promena u vazdušnom pritisku u kabini aviona.

Takođe, veoma je važno tokom putovanja koristiti minimalnu količinu šminke. Osnova treba da bude neka hidratantna krema, a osim nje na lice je dovoljno naneti malu količinu maskare i korektora. Na putovanju ne treba zanemariti ni usne, koje su veoma sklone pucanju, kao ni kožu tela koju svakodnevno treba negovati preparatima sa zaštitnim faktorom protiv štetnih UV zraka. (saveti.rs)