Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Bukurešt za početnike

Magazin / Saveti
Objavljeno 21.04.2015

Bukurešt je glavni i najveći grad Rumunije, turistički nedovoljno istražene države. Nalazi se na južnom delu zemlje, a danas je glavno industrijsko, kulturno i ekonomsko središte. U nastavku saznajte koje su to stvari koje u Bukureštu morate da posetite.

1. Posetite najveću zgradu parlamenta na svetu 

I izmorite se do krajnjih granica - ipak, najveća je. 

2. Istražite stari grad koji je popularan i pod nazivom "Stari Pariz" 

Bukurešt je poznat i kao balkanski Pariz; kroz grad prolaze dva velika bulevara, a veliki deo zgrada izgradili su strani arhitekti, uglavnom Francuzi i Italijani. Rumunske arhitekte razvile su stil sličan francuskom, a razlog tome je što se većina bogatijih Rumuna pre dolaska komunizma tamo školovala.

3. Uživajte u preukusnoj Rumunskoj kuhinji 

Iako nije nešto popularna izvan same države, ona je itekako ukusna. Isprobajte sarmale (nešto poput naših sarmi) ili mamagu (jelo od palente sa sirom). 

4. Upoznajte se s korenima Rumuna 

Posetite Nacionalni muzej rumunske istorije u kojem možete saznati sve o bogatoj istoriji i tradiciji ovog naroda. 

5. Odajte svoju počast Vladu Drakuli. 

Iako njegovo ime nije Drakula, Vlad Cepeš je bio jako popularan vladar poznat u svim krajevima sveta, dok je njegov dvorac među najepšima na planeti. 

6. Upustite se u istraživanje umetnosti 21. veka 

Posetite Muzej moderne umetnosti i istražite kulturu koju neki doživljavaju kao nešto fenomenalno, dok je za druge čisto prenemaganje.

7. Posetite jednu od brojnih crkava u središtu grada 

Poznato je kako su u Rumuniji manje crkve često bogatije i vrednije ukrašene od velikih katedrala, tako da je naš savet da krenete s razgledanjem prvo manjih, a onda da istražujete veće crkve. 

8. Probajte neka poznata lokalna pića 

Mesto koje vam svakako preporučujemo je bar pod nazivom Bajsikleta. To je kafić koji je u potpunosti opremljen biciklističkom opremom i izgleda pomalo retro. (punkufer.hr)