Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Šri Lanka - ostrvo reka i vodopada

Magazin / Drzava
Objavljeno 06.04.2015

Nekada Cejlon, a sada Šri Lanka ili ređe Sri Lanka, ostrvska je država na jugu Azije. Najbliži "komšija" je Indija. Glavni i najveći grad je Kolombo.

Nekadašnja britanska kolonija obuhvata istoimeno ostrvo i nekoliko manjih koja su smeštena u Indijskom okeanu. Istorija ove zemlje duga je više od 3.000 godina, mada postoje teorije da su ovde postojale praistorijske ljudske naseobine pre 125.000 godina. 

Šri Lanka ima bogatu kulturu i prelepu prirodu, mnoštvo religija, naroda i jezika. Preovlađuje budizam. Neverovatno zvuči, ali na Šri Lanci postoje 103 reke i pedesetak vodopada većih od 10 metara! 

Turisti obilaze grad Anuradapura koji se nalazi na Listi svetske baštine Uneska, zatim grad Kenedi sa velikom statuom Bude, Nigambo sa pijacom kao glavnom atrakcijom, kao i Sigiriju i Lavlju stene. Sigirija je najstariji dolaz ljudskog postojanja u ovom delu planete.

Zanimljivo je da na Šri Lanki skoro da i nema noćnih klubova i diskoteka. U restoranima vladaju azijski specijaliteti. 

Bandaranaike International Airport (Colombo International Airport ili Katunayake International Airport (IATA: CMB) je najvažniji međunarodni aerodrom na ostrvu.