Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Paragvaj

Magazin / Drzava
Objavljeno 11.12.2014

Paragvaj je zemlja bez izlaza na more i graniči se sa Argentinom, Bolivijom i Brazilom.

Sa druge strane, država je bogata prirodnim resursima i raspolaže najvećim podzemnim rezervoarom pitke vode na svetu - Guarani. Paragvaj je peta zemlja sveta po izvozu zrna soje, ali i poznati proizvođač govedine. Sa površinom koja je veća od 400 hiljada km2, zemlja ima dva regiona - istočni i zapadni - između kojih protiče Paragvaj, koja je plovna kao i većina reka u ovoj zemlji.

Španci su tri veka držali Paragvaj pod kolonijalnom upravom, a uprkos tome, ova zemlja je uspela da sačuva dosta od svog autohtonog identiteta. Danas, Paragvaj ima više od šest miliona stanovnika, a oko 80% ima špansko-amerindijansko poreklo. Ruševine misije Isusovaca u La Santisima Trinidad de Parana i u Tavarangue nalaze se na Uneskovoj listi Svetske kulturne baštine.

Vredi obići centar glavnog grada Asunsiona i tamošnju Katedralu Bogorodice Marije. Dom nezavisnosti (Casa de la independencia) je znamenitost iz 1811. godine u kojoj su se heroji okupili kako bi isplanirali ustanak protiv španskih kolonizatora. Estacion Central del Ferrocarril je muzej sa jednom od najstarijih parnih lokomotiva. Kompozicija povremeno nedeljom prevozi turiste do susednog grada Aregua. Krstarenje Paragvajom u luksuznom drvenom brodu je doživljaj svoje vrste, a organizovan je i safari pod budnim okom obučenih vodiča.

Najveći aerodrom nalazi se kod prestonice - Asuncion Silvio Pettirossi International Airport (ASU).