Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Kolumbija

Magazin / Drzava
Objavljeno 11.12.2014

Kolumbija je jedina južnoamerička zemlja čije obale izlaze na Karipsko more i Pacifički okean.

Ova zemlja je nazvana u čast Kristofera Kolumba koji, doduše, nikad nije ni kročio na njeno tle. Raznovrsni predeli i kulture se nalaze u zemlji koja zauzima površinu dve Francuske.

Ako vam je hladno u laganoj jakni u Bogoti, za sat vremena preko planina stižete do hacijendi u kojima možete uživati pod suncem. Ako želite aktivan odmor, otisnite se dublje u Amazon i istražite džungle, snegom prekrivene vulkane, stenovite pustinje, beskonačne ravnice, bujne doline, plantaže kafe, alpska jezera i netaknute plaže.

Kolumbija je izdeljena na nekoliko regiona: Andino je sa neravnim terenom i visoravnima (altiplano), Kosta Norte je živopisna karipska obala, Orinokija ima beskonačne visoravni i jedinstvene tropske savane, šume i močvare - i turisti je često preskoče, Pacifika ima tropske šume na obali Pacifičkog okeana, Amazonija je velika i udaljena džungla Amazona, a na kraju su tu i udaljena idilična tropska ostrva Kolumbije koja nude izuzetne mogućnosti za ronilačka iskustva.

Intelektualna Bogota prednjači po eksperimentalnom pozorištu, indi-roku i bezbrojnim knjižarama u odnosu na ostatak Latinske Amerike. Latino muzika i salsa se svakako podrazumevaju.

Vredi obići Amakajaku, nacionalni park u amazonskim kišnim šumama, zatim Korales del Rosario - živopisni arhipelag, potom Gorgonu, bivše ostrvo-zatvor, onda Los Nevados, nacionalni park sa visokim vulkanom koji je stvorio izuzetne staze za šetanje, a svakako i Kokuj - nacionalni park sa vrhovima koji su prekriveni snegom i florom koja je izvanredna za avanturističke šetnje i planinarenje.

Pored mnogih prirodnih znamenitosti, tu su i one ljudskom rukom stvorene: Katedrala de Sal je ogromna podzemna crkva koja je izgrađena u bivšem rudniku soli, a prolazi su ukrašeni izvrsnim skulpturama; Siudad Perdida je pre-kolumbijski grad (izgrađen između 8. i 14. veka n.e.) koji se nalazi u džungli, u blizini Santa Marte; Villa de Lejva je prelepo i dobro očuvano kolonijalno naselje koje krasi bogata istorija i bujna priroda.

Najveći kolumbijski aerodrom je smešten u blizini Bogote - El Dorado International Airport (BOG).