Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Vaduc - glavni gradić

Magazin / Destinacije
Objavljeno 09.12.2014

Vaduc je glavni grad Lihtenštajna i u njemu živi više od 5000 ljudi (najveći grad u zemlji je Šan).

Ovde se nalazi prinčev zamak i muzej, te je zbog toga ovaj grad interesantan turistima koji posećuju ovu alpsku zemlju. Pošto je masovnija izgradnja započela posle ekonomskog buma koji je usledio posle Drugog svetskog rata, većina zgrada je izgrađena u modernom stilu, te se nemojte iznenaditi ako nedostaje starog šarma koji imaju brojni drugi glavni gradovi Evrope.

Vredi obići Muzej umetnosti čija je kolekcija u prizemlju slična "Tejt Modernu". "Landesmuseum" pruža širok uvid u istoriju Lihtenštajna. "Postmuseum" sadrži predmete vezane za istoriju pošte, uključujući i markice štampane u poslednjih 100 godina.

Prinčevska vinska kolekcija je dostupna za razgledanje u vinogradu na Severnom obronku Vaduca (na pet minuta šetnjom od centralnog trga). Odličan pogled na grad i okolinu se pruža kod dvoraca iznad Vaduca, a do njega se može stići kratkom šetnjom kroz šumu na blagoj padini brda (trenutno nije moguć obilazak unutrašnjosti zamka).

Kratka šetnja pored reke će pružiti posetiocima izvanrednu priliku da uživaju u veličanstvenim pogledima na planine koje okružuju grad. Stari pokriveni most preko Rajne je ujedno i granični prelaz između Lihtenštajna i Francuske, a ostavlja utisak svojim rustičnim izgledom.

Lihtenštajn nema međunarodni aerodrom, već se do Vaduca može doći, na primer, preko Aerodroma Cirih, pa kopnenim prevozom (oko 115 km).